Yüksekovalı öğrencilerin YKS başarısı

Yüksekovalı öğrencilerin YKS başarısı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Yaşayan Enes Donat (21) Ve Sedat Bartın (21), Yükseköğretim Kurumları Sınavında (yks) En Yüksek Puanları Alarak İl Birincisi Oldular.


Tarih: 20.07.2019 09:55

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Enes Donat (21) ve Sedat Bartın (21), Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) en yüksek puanları alarak il birincisi oldu.

İlçede yaşayan Enes Donat, sayısal alanında 500.646 puanla Türkiye sıralamasında 6 bin 791’inci, Sedat Bartın ise eşit ağırlıkçı alanında 447,080 puanla Türkiye’de 3 bin 783’üncü olurken iki genç alanlarında ise Hakkari il birinciliği elde ettiler. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan Enes Donat, “Puanım 500 ve 6 bine girdim. Azimle çalışmak başarıyı getirdi. Hiç pes etmedim. Düzenli olarak devam ettim. Gelecek öğrencilere de tavsiyem şu, basitten zor konulara doğru çalışmalarını istiyorum. Bu başarıyı getiren zaten arkamızda duran öğretmenlerimizdir. Hedefim tıptı, öyle de oldu. İnşallah istediğim yerde hedefime ulaşırım” dedi.

Sedat Bartın ise sınavda Türkiye sıralamasında 3 bin 700’e girdiğini belirterek, “447 puan aldım. Bu sıralama bana Hakkari il birinciliğini getirdi. Gerek ailem, gerek kurum, gerek ben bu başarıya çok sevindik. Bu sıralamayı yakalamamda en büyük etken; bireysel başarı, çevrenin inanması ve kurumun inanması. Büyük bir azimle, disiplinle, programlı bir şekilde çalışarak bu sıralamaya girdiğimi düşünüyorum. Benden sonra gelen öğrencilere tavsiyem; programlı, disiplinli ve azimli çalışsınlar. Hedefim hukuktu, bundan sonrada yoluma devam etmek istiyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin başarısında katkısı bulunan Özdil Özel Yüksekova Bilim Özel Öğretim Kursu Müdürü Fikret Yaşar ise 2018-2019 eğitim öğretim yılını geride bıraktıklarını hatırlatarak, “Bugün verdiğimiz hizmetin meyvesini almış bulunmaktayız. Özellikle il birincilerinin bizden çıkması, bizi epey mutlu etti. Hizmet olarak hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Eğitime yatırım yapmak gerekiyor. Eğitimde başarılı olabilmek için, kalitesini artırmak gerekiyor. Yüksekova’da kıt imkânlara rağmen bu kursu oluşturmayı başardık. Bizim tek amacımız, gerçekten kendi insanımıza, çocuklarımıza faydalı olmak ve bir yerlere taşımaktır. Şimdi sonuçlardan belli oluyor ki başarmışız. Bu yetmez, biz daha iyisini başarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı