ABD’ye hububat ihracatında hedef 1 milyar dolar

ABD’ye hububat ihracatında hedef 1 milyar dolar

EİB'in organize ettiği Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Tadım Etkinliği Vegas Üniversitesi (UNLV-University of Nevada-Las Vegas / Las Vegas) mutfak laboratuvarında gerçekleşti.


Tarih: 30.04.2021 09:58

İZMİR (İGFA) - Ege İhracatçı Birlikleri, bünyesindeki 6 gıda birliğinin paydaşlığında iki senedir başarıyla yürüttüğü ve Ticaret Bakanlığı’nca desteklenen “TURQUALITY Projesi”yle ABD’de kuru meyve, su ürünleri, meyve sebze mamulleri, zeytin ve zeytinyağı, hububat, bakliyat yağlı tohumlar ve odundışı orman ürünlerinin tanıtımına devam ediyor.

Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Tadım Etkinliği Vegas Üniversitesi (UNLV-University of Nevada-Las Vegas / Las Vegas) mutfak laboratuvarında gerçekleşti.  

 Ege İhracatçı Birlikleri’nin tarım ürünleri ihracatının 2021’in ilk çeyreğinde 1 milyar 186 milyon dolara ulaştığını açıklayan Ege İhracatçı Birlikleri Bakliyat, Hububat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Birliği Başkanı Mustafa Terci şöyle devam etti: “ABD’nin yaklaşık 2,6 trilyon dolarlık ithalatının 160 milyar dolarlık kısmını gıda ürünleri oluşturuyor. Bizim 2020’de ABD’ye Türkiye geneli gıda ihracatımız 970 milyon dolar seviyesinde. 2023 yılında bu rakamı 1,5 milyar dolara çıkarmayı istiyoruz. ABD pazarında güçlü olduğumuz gıda sektörlerimizin başında 373 milyon dolarlık ihracatla hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri geliyor. Sektör özelinde Türkiye geneli ABD’ye ihracatımız son 3 yılda yüzde 43 arttı. Ege’den ABD’ye yapılan ihracatımızda ise son 3 senede yüzde 61 yükseliş kaydettik.Bitkisel yağlardan, baharatlara, haşhaş susam gibi yağlı tohumlardan şekerli mamullere, baklagillerden kahveye kadar geniş ürün gamımızla hedefimiz ABD’ye ihracatımızı 1 milyar dolara çıkarmak. ”

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı