“Araçlarda ÖTV indirimine ihtiyaç var”

“Araçlarda ÖTV indirimine ihtiyaç var”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başta ticari araçlar olmak üzere binlerce kişinin aracını yenileceğini ve bu nedenle ÖTV indirimi beklendiğini açıkladı.


Tarih: 21.07.2021 11:48

ANKARA (İGFA) - TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, piyasaların canlanması için ticari araçlar başta olmak üzere tüm araçlar için ÖTV indirimi yapılması gerektiğini kaydetti. Palandöken, bankaların da taşıt kredilerinde elini taşın altına koyarak faizlerde indirim yapmasının yerinde olacağını ifade etti.

Pandemi etkilerinin azaldığı yeni dönemde binlerce aracın yenilenme zamanının geldiğine dikkati çeken Palandöken, "Yeni araç alınmak istendiğinde vergiler ile fiyat neredeyse iki katına çıkıyor. Bu araçların yenilenmesi, pandemide ekonomik olarak zor günlerden geçen esnafa çok daha büyük maliyet getiriyor. Esnafın 2 yıldır durumu ortadayken, önceki yıllarda yapıldığı gibi yeniden araç alımlarında ÖTV indirimi yapılması hem esnafı, hem de piyasaları rahatlatır" dedi.

https://twitter.com/B_Palandoken/status/1417744115375169538

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı