Ayakkabı sektörü pandemi sonrasına ayak bastı

Ayakkabı sektörü pandemi sonrasına ayak bastı

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden olan ayakkabı ve saraciye sektörleri COVID-19 virüsünün aşısının bulunması ve normalleşme adımlarının atılması sonrasında dünyadaki en prestijli buluşma adresi “Expo Riva Schuh & Garda Ba


Tarih: 27.07.2021 11:27

İZMİR (İGFA) - “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi.

Türk ayakkabı sektörünün 2021 yılında pandeminin yaralarını sarmaya başladığını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, pandemi sonrasında dünya genelinde bir toparlanma ve talep artışı olduğunu, “Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı”nın bu süreci hızlandırdığını ifade etti.

Ayakkabı sektörü olarak, 2021 yılı için 1 milyar dolar ihracat hedeflediklerini anlatan Zandar, "Pandemi sürecinde Türkiye'nin ilk sanal fuarını düzenledik, pandeminin etkilerini azaltma konusunda büyük bir çaba gösterdik. Normalleşme sürecinde de ilk fiziki fuarımız Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuarı oldu. Fuarda ithalatçılardan yoğun ilgi gördük. Katılan firmalarımızın büyük çoğunluğu ihracat bağlantılarıyla döndü" diye konuştu.

Bu arada fuara katılan 400 firmadan 67 tanesinin Türk firması olması çok etkili oldu. Gelen alıcılar az katılım yüzünden vakitlerini yeni üretici bulmak için kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu illerde yaşayanlara uyarı yapıldı! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

Sevindiren haber geldi! Van Gölü'nün su seviyesi yükselmeye başladı

Tokat beşik gibi sallanıyor! Çok sayıda artçı deprem oldu: İşte son durum

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum