Bursa Nilüfer’de toplu sözleşme sevinci

Bursa Nilüfer’de toplu sözleşme sevinci

Bursa'da Nilüfer Belediyesi iştiraki NİLBEL A.Ş.’de çalışan 1840 çalışan ile Nilüfer Belediyesi bünyesinde görev yapan 101 kadrolu işçi için DİSK Genel İş Sendikası ile 2021-2022 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmeleri imzalan


Tarih: 25.06.2021 18:18

BURSA (İGFA) -  Nilüfer Belediyesi’nde toplu sözleşme heyecanı yaşandı. Nilüfer Belediyesi iştiraki olan NİLBEL A.Ş. çalışanı 1840 kişiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi ile Nilüfer Belediyesi’nde çalışan 101 kadrolu işçi için 2021-2022 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmeleri törenle imzalandı.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde düzenlenen toplu iş sözleşmesi törenine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, NİLBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Naci Kale, NİLBEL A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri ile çalışanlar katıldı.

Törende konuşan Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, salgınla birlikte tırmanan ekonomik krizin herkesi etkilediğini belirtti.  Yapılan iyileştirmelere değinen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Örnek vermek gerekirse, düşük ücret grubunda olan Temizlik İşleri Müdürlüğü saha çalışanlarımıza; 2021 yılı için günlük 32 lira yevmiye artışı, günlük 4 lira da yol ve yemek zammı ile birlikte toplamda 36 lira artış yaptık. Diğer sosyal yardım zamları ve daha önce 10 yevmiye olan ikramiyenin 16 yevmiyeye çıkarılmasıyla, toplamda yüzde 24 oranında iyileştirme yapıldı” dedi.

Başkan Erdem, aynı zamanda Belediyedeki 101 kadrolu işçi için de toplu sözleşme imzaladıklarını belirtirken, en düşük personel maaşının 2021 yılı Ağustos ayı itibarıyla 3 bin 850 lira olduğunu kaydetti.  


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı