Bursa’da artık her işin ‘BİKO’layı var

Bursa’da artık her işin ‘BİKO’layı var

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iş arayanlarla personel arayan işletmeleri daha sağlıklı ve kurumsal çatı altında buluşturmak hedefiyle Türkiye’deki en kapsamlı istihdam projesi olan Bursa Kariyer ve İstihdam Ofisi’ni (BİKO) hizmete aldı


Tarih: 06.08.2021 14:56

BURSA (İGFA) - Bursa’nın 17 ilçesinde altyapıdan ulaşıma, kültürden spor faaliyetlerine kadar birçok alanda çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, iş dünyasına ve iş arayanlara ekonomik anlamda destek olabilecek projeleri de hayata geçiriyor.

Milli istihdam seferberliği doğrultusunda her sene iş arayanlarla işverenleri ‘İnsan Kaynakları ve İstihdam Günleri’nde bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki en kapsamlı istihdam projesi olan BİKO’yu hizmete sunmaya başladı. İhtiyaçlar çerçevesinde eğitim fırsatı da sunacak olan BİKO, birebir yapılan iş görüşmeleri ile iş arayan kişileri doğru işyerlerine ve doğru işlere yerleştirmeyi hedefliyor. Başta lise ve üniversite öğrencilerinin, doğru meslek ve staj yerleri seçmesine destek olacak ofisler, mesleklerini belirlemelerinde rehberlik edecek ve seçtikleri mesleklerin ihtiyaç duyduğu nitelik, yeterlilik ve yetkinliklere ulaşmasını sağlayacak. BİKO fırsatlarından yararlanmak isteyenler Atatürk Kongre Kültür Merkezi Batı girişi kısmındaki ofise uğrayabilir, ya da biko.bursa.bel.tr adresinden bilgi edinebilir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen BİKO projesinin tanıtım toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin, Ahmet Kılıç, Refik Özen ve Atilla Ödünç, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TBB Yönetim Kurulu üyesi Özer Matlı, BESOB Başkanı Arif Tak, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, iş dünyası, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve firma temsilcileri katıldı.

BİKO tanıtım filmi gösterimiyle başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın kadim bir şehir olduğunu ve farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Geçmişten günümüze Bursa’nın ticaretin önemli merkezlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Alinur Aktaş, bugün de sanayi ve teknoloji uyumunu başaran dünyanın sayılı şehirlerinden biri olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi