Bursa’da siyez buğdayı hasadı

Bursa’da siyez buğdayı hasadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin dağ ilçelerinin kalkınması ve nitelikli tarım yapılması amacıyla yürüttüğü ‘Organik Siyez buğdayı’ ve Çörek otu’ yetiştiriciliği projeleri kapsamında bu yılın ilk hasadı törenle başlatıl


Tarih: 05.08.2021 14:23

BURSA (İGFA) - Bursa’nın dağ ilçelerinde nitelikli tarım yapılarak hem çiftçinin daha fazla kazanmasını hem de yörenin kalkınmasını amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Orhaneli, Keles ve Büyükorhan’da organik siyez buğdayı ve çörek otu yetiştiriciliğine verdiği desteklerin karşılığını görmeye başladı.

Her alanda çiftçinin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçesi Yazıbaşı mahallesinde ‘Organik Siyez buğdayı’ ve Çörek otu’ hasadını başlattı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Bursa Milletvekili Osman Mesten, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, AK Parti İl Başkanvekili Mustafa Yavuz, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygün, muhtarlar ve üreticiler katıldı. Töreninde sonunda Başkan Alinur Aktaş ve beraberindekiler, çörekotu ayıklama ünitesi tesislerini gezerek üreticilerden bilgi aldı. Daha sonra çörek otu ve siyez buğdayı tarlalarına geçerek hasadı başlatan Başkan Aktaş, traktöre binerek çörek oto sökümü de yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’da nitelikli tarım yapılabilmesi için bir dertleri ve heyecanları olduğunu söyledi. Pazarın çok büyük olduğunu ancak rakiplerin bir o kadar fazla olduğunu belirten Başkan Aktaş, eski usullerle tarım yerine günümüz şartlarına uygun üretim yapılması gerektiğini anlattı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü