Eğitim ve medya sorunları TOBB'a iletildi

Eğitim ve medya sorunları TOBB'a iletildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Konya, Karaman ve Aksaray müşterek yönetim kurulu toplantısında eğitim kurumlarının ve medya sektörünün sorun ve talepleri ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Pektaş tara


Tarih: 20.02.2021 16:16

AKSARAY (İGFA) - Toplantıda söz alan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Saymanı Ahmet Pektaş, 2019 yılına kadar durumuna göre teşvikten faydalanabilecek düzeydeki öğrenciler için devletin özel okul ve öğrencilere 4 bin TL civarında destek sağladığını hatırlattı.

Aynı yıl sona eren desteğin ardından özel okullara taleplerin düştüğünü açıklayan Pektaş, " Özel okullar pandemi döneminde de olumsuz yönde ciddi anlamda etkilendi. Özel okullarda okuyan öğrencilere yönelik yeni bir teşvikin yeniden hayata geçirilmesini talep ediyoruz. 1 Eylül 2020'den 30 Haziran 2021'e kadar eğitim ve öğretim hizmetlerinde yüzde 1  olarak uygulanan KDV oranının süresinin yıl sonuna kadar uzatılmasını veya sürekli olması için çalışmalar yapılmasını istiyoruz" dedi.

Eğitim sektöründe faaliyet gösteren yabancı dil, sürücü, güvenlik ve özel öğretim kurslarının destek faydalanamadığını vurgulayan Ahmet Pektaş, bu durumdaki kurumlar için de kredi desteği veya hibe sağlanmasını istediklerini söyledi.

BASINLA İLGİLİ TALEPLER

Basın sektörüyle ilgili beklentilerini de açıklayan Pektaş, "Basın mensuplarının haklarının da bulunacağı koruyucu bir kanun veya yönetmelik yoktur. Herhangi bir sorunda olay söz konusu olduğunda hukukta normal bir insan ile aynı statüde değerlendiriliyoruz. Yerel basın mensuplarına çok fazla fiziki saldırılar oldu. Fiziki saldırıya uğrayan basın mensubu karşı tarafı şikâyet ettiğinde basın mensuplarını koruyan bir kanun olmadığından herhangi bir işlem yapılamıyor. Bu anlamda haklarımızın da bulunacağı koruyucu kanun veya yönetmelik çıkarılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Devletin 2021 yılında asgari ücrete ciddi oranda bir artış sağladığını hatırlatan Ahmet Pektaş, " Basın mensuplarının en büyük geçim kaynaklarından birisi olan resmi ilan ücretlerinde kayda değer bir artış söz konusu olmamıştır. Resmi ilanlarda artış yapılması basın camiası tarafından talep edilmektedir. 

Resmi ilan bilindiği üzere sadece basılı medya organlarında uygulanmaktadır. Unutulmamalıdır ki 1927 yılından beri vazgeçilmez iletişim mecralarından biri olan radyolarda bir basın kuruluşudur. Bu noktada son olarak sizden talebimiz radyolarında resmi ilanlardan faydalanması adına çalışmalar yapılması üzerine olacaktır” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU'DAN CEVAPLAR

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Pektaş’ın taleplerine cevap veren TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, KDV'nin yüzde 1 oranında uygulamada kalmasının devamı için çalıştıklarını, eğitimle ilgili konular açısından Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını söylerken, resmi ilan ücretlerine zam yapılmasını yakından takip ettiklerini aynı zamanda radyoların da resmi ilandan faydalanması adına çalışma yaptıklarını dile getirdi.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Cebrail Çınar’ın düğün salonlarının önlemler alınarak bir an önce açılması için ilettiği talebe de cevap veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, aşı çalışmalarının başarılı sonuçlanması ve vatandaşlarımızın tedbirlere uyarak hareket etmesi durumunda devletin bu yönde olumlu kararlar alacağını açıkladı

 

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü