İhracatın Yıldızları’nda Kardelen’e bronz ödül

İhracatın Yıldızları’nda Kardelen’e bronz ödül

Bursa’nın yerel lezzeti kestane şekerini Kardelen ve Cardelion markaları ile Türkiye’nin yanı sıra dünya pazarlarına da ulaştıran İlka Şekerleme, ekonomiye büyük darbe vuran COVID-19 salgınına rağmen 2020 yılında gerçekleştirdiği


Tarih: 23.06.2021 08:56

BURSA (İGFA) - İleri teknoloji ile donatılmış modern tesislerinde kestane şekeri üretimi geçekleştiren İlka Şekerleme, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin (UMSMİB) bronz ödülüne layık görüldü. İç pazara Kardelen ve Yaylacık, dış pazarlara ise Cardelion markasıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, UMSMİB’den 2019 yılında da aynı ödülü almıştı. İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, kestane şekerinin ihracatı hayli zor bir ürün olduğunu, ancak İlka Şekerleme olarak dünyanın önemli gıda ve fuarlarına katılarak ihracatı geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

UMSMİB’in ihracatı teşvik etmek, ülke ekonomisine katkıda bulunan firmaları teşvik etmek için her yıl gerçekleştirdiği İhracatın Yıldızları ödülünü alan İlka Şekerleme, 5 kıtada 33 ülkeye yaptığı kestane şekeri ihracatıyla Bursa’nın tanıtımına ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Uyarı geldi! Sağanak yağış etkili olacak: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Akıllara durgunluk veren olay! Böyle anne olmaz olsun: Çocuğunu yolun ortasına bıraktı

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı