Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’na coğrafi tescil

Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’na coğrafi tescil

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde asırlardır üretilen ve sofraların vazgeçilmezi haline gelen 'Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı' Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.


Tarih: 24.06.2021 10:42

BURSA (İGFA) - Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin girişimleriyle ve Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2017 yılında yaptığı başvuru ilgili kurumların inceleme sürecini tamamlamasının ardından onaylandı.

Coğrafi işaret tescil belgesi, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay’ın katılımıyla Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’dan teslim alındı.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Belediyemiz, Ticaret Odamız ve bağlı meslek odalarımızın yıllardır sürdürdüğü tescil mücadelesi tatlıya bağlanmıştır” dedi. "Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı" adının coğrafi olarak işaretlenmesiyle ticaretin daha da güçleneceğini söyleyen Başkan Kanar, “Tüm süreçte desteklerini esirgemeyen AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TOBB Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay, Meclis Başkanı İbrahim Dırakman ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ülkemize ve İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi