Okullara BEBKA dopingi

Okullara BEBKA dopingi

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle, İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde bulunan motorlu araçlar ile tesisat ve iklimlendirme atölyeleri teknolojik gelişmelere uygun şekilde yenilenerek öğr


Tarih: 02.04.2021 09:02

BURSA (İGFA) - Bursa'ya bağlı ilçede İnegöl Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ortaklığında yürütülen ‘Atölyemde Eksiğim Yok, Alanımda Uzmanım Çok’ projesi kapsamında yenilenen atölyeler BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru, İTSO Başkan Vekili Halil Malkaç, oda başkanları ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle açıldı

 BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız öncülüğünde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda BEBKA olarak 655 bin TL destek sağladığımız proje mesleki eğitimin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacak.  Proje kapsamında okulumuzun Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme bölümlerinin atölye ve laboratuvarları teknolojik gelişmelere uygun şekilde oluşturuldu. Bu alanların teknik öğretmenleri de eğitimlerini tamamladı. Artık bu okulumuzda öğrencilerimiz uygulamalı eğitime kolaylıkla erişebilecek” dedi.

 ‘GELECEĞİM MESLEĞİM’ ÖĞRENCİLERİ MOTİVE EDİYOR

 Ülkenin kalkınmasında işgücü piyasasının talep ettiği becerilerin kazandırılması için yaşam boyu eğitim faaliyetlerinin çok önemli olduğunu da vurgulayan M. Zeki Durak, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, ‘Geleceğim Mesleğim’ sloganıyla tüm kalkınma ajansları kendi bölgelerinde birçok faaliyet düzenledi. İlk aşamada gençlerimizin etkili sunum teknikleri konusunda kendilerini geliştirmeleri için 3 ilde seçilen yaklaşık 200 meslek lisesi öğrencisine yönelik bir program hazırlandı. Eğitimlere katılımı artırmak ve gençlerimizi motive etmek için bir yarışma düzenlendi. Her ilde finale kalan 5 öğrenciye para ödülü verildi. Bu faaliyetler öğrencileri motive ederek nitelikli eğitimin artmasını sağlıyor” dedi.

Açılış programında konuşan İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru ise BEBKA’nın eğitime vermiş olduğu bu önemli destekten dolayı teşekkür ederek, bu proje ile mesleki eğitim kalitesinin artacağına dikkat çekti.  Programın ardından BEBKA destekleriyle oluşturulan atölyeleri inceleyen Genel Sekreter Durak, modernize edilen motorlu araçlar ile tesisat ve iklimlendirme atölyeleri hakkında eğitimcilerden bilgi aldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı