Sıfır Atık projesi Adalet Bakanlığı’na ödül getirdi

Sıfır Atık projesi Adalet Bakanlığı’na ödül getirdi

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılmaları amacıyla yaşamsal alanların korunması ve daha temiz bir çevre için yürütülen proje ödül getirdi.  


Tarih: 26.06.2021 14:30

ANKARA (İGFA) - Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, Sıfır Atık Projesi kapsamında atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan atölyelerle Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede ‘En Çevreci Kamu Kurumu’ ödülüne layık görüldü. Değerlendirmelerde Ankara’da hizmet veren tüm kurumlar incelendi.

CEZA İNFAZ KURUMUNDAKİ TESİSLER 2 YILDIR ÇEVREYİ VE DOĞAYI KORUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu tarafından Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumunda 2019 yılı Haziran ayında Kompost Üretim Atölyesi ve Ambalaj Atığı Toplama- Ayırma Geri Dönüşüm Atölyesi kuruldu.

Atıkların çevreye verdiği zararları azaltmak ve geri dönüşebilen malzemeleri yeniden kullanmak amacıyla kurulan Kompost Üretim Tesisi, 165 metrekaresi kapalı, 500 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 665 metrekare alanda aylık 800 kilogram organik gübre kapasitesi ile çalışıyor. Kompost üretim tesisinde yemekhane atıkları, park-bahçe, ofislerde ve koğuşlarda oluşan atıklar, kompost makinesine atılarak organik kompost gübre haline dönüştürülüyor. Oluşan organik kompost bir yandan ceza infaz kurumlarındaki üretim alanları ile park ve bahçelerde kullanırken, bir yandan da satışı yapılıyor.

Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, yaptığı çevresel çalışmalar dolayısıyla ödüle layık görüldü. Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Ankara’daki tüm kamu kurumlarının çevre ile ilgili çalışmaları değerlendirildi. Sincan Açık Ceza İnfaz Kurumu, değerlendirmeler sonunda 2020 Yılının En Çevreci Kamu Kurumu ödülüne layık görüldü.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı