Siirt'te gelir kaybı ve kira desteği başvurularıyla ilgili hatırlatma

Siirt'te gelir kaybı ve kira desteği başvurularıyla ilgili hatırlatma

Siirt'te esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik getirilen gelir kaybı ve kira desteği başvurularına yönelik bilgilendirme yapıldı.


Tarih: 03.03.2021 14:01

SİİRT (İGFA) -  Siirt Ticaret İl Müdürlüğü, COVID-19'dan olumsuz etkilenen ticari işletmelere aylık bin lira gelir kaybı ve Büyükşehirler'de aylık 750, illerde ise 500 lira kira yardımlarına yönelik başvuruların 31 Mart'ta sona ereceğini duyurdu.

Destek programının gelir kaybı ve kira desteği olmak üzere iki şekilde sağlandığını kaydeden Müdürlük, açıklamasında 14 Aralık 2020'den önce (bu tarih dahil) vergi mükellefiyetini tesis ettirenler, esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilen esnaflar ve faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan ile gerçek kişi tacirler bu kapsam içinde yer aldığını belirtti. Kira desteğinden işyeri kirada olanların faydalanabileceğini belirten İl Müdürlüğü, "Esnaflarımız başvurularını e-devlet üzerinden bin lira gelir kaybı desteği için IBAN ve diğer bilgilerini sisteme girerek yapabilmektedir. İşyeri kira olan esnafımız ise yine e-devlet üzerinden imzalı kira kontratını ve 2020'ye ait kira ödeme dekontunu 1 Ocak-31 Aralık 2020 arasında ödendiğine ilişkin en az bir tane dekont sisteme yükleyerek başvurabilecek. İşletmelerin hak kaybına uğramaması için e-devletten belgelerle birlikte başvuru yapması gerekir" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları

Cuma ezanı vakti: 19 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?