Tasarım yarışmacıları kendi markalarını yarattı

Tasarım yarışmacıları kendi markalarını yarattı

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin her yıl düzenlediği Moda Tasarım Yarışması’nda dereceye giren Orkun Sevim ve Harun Çifçi İtalya-Milano’daki Istituto Marangoni moda okulu


Tarih: 01.04.2021 10:05

İZMİR (İGFA) - EİB 11’inci Moda Tasarım Yarışması birincisi Orkun Sevim Milano’da Kuun Studio markasını, EİB 12’inci Moda Tasarım Yarışması ikincisi Harun Çifçi ise CFC HOUSE isimli markasını kurdu.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Sertbaş, sektöre en önemli katma değeri özgün tasarımların sağlayacağına inandıklarını vurgularken, "Bu gençler kendi markalarını kuran isimlerden sadece ikisi. Ticaret Bakanlığımız yıllardır tasarım yarışmalarına verdiği destekle, yüzlerce gencimize yeni alanlar açarak, tasarım kültürünün daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı. EİB Moda Tasarım Yarışması’nda farklı yıllarda dereceye giren Emre Erdemoğlu, Merve Uçar ve Mahmut Ağaç da dünya çapında ses getiren uluslararası başarılara imza attı. EİB Moda Tasarım Yarışmamızın 16’ıncısını düzenleyeceğiz.” dedi.

KALKINMALIN YOLU TASARIM VE İNOVASYON  

 Dünyada genç nüfusuyla önemli avantaja sahip olabilecek Türkiye’de bu tabloyu lehe çevirmek için çalıştıklarını söyleyen Sertbaş, “Gençlerimiz şimdi tasarımlarını ihraç etmeyi hedefliyor. 2020 yılı Türkiye’nin kilogram başına ortalama ihracat birim fiyatı 1,09 dolar, 2020 yılı Türkiye konfeksiyon ihracat birim fiyatı 13,1 dolar. EHKİB olarak ihracat birim fiyatımız ise 16,47 dolar. Ülkece kalkınmanın yolu tasarım ve inovasyondan geçiyor. Yenilikleri izlemek, bu gelişmeleri anında sektörümüze taşımak zorundayız. Uluslararası büyüme stratejinizdeki farklı bakış açıları, farklı adımlar ancak sizi diğerlerinden ayırt eder ve marka değerinizi artırır. Bu olumlu yönelimlerin geniş kitleler tarafından benimsenmesi ve tasarım kültürünün toplumun daha geniş kesimlerine nüfuz etmesini istiyoruz” diye konuştu.     


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü