Turizmin merkezi Bodrum’a teknoloji üssü

Turizmin merkezi Bodrum’a teknoloji üssü

Turizmin gözdesi Bodrum'a dünyanın önde gelen yazılımcılarını ve teknoloji yatırımlarını çekecek yeni bir merkez geliyor.


Tarih: 27.06.2021 12:19

MUĞLA (İGFA) - 28 Haziran'da açılacak olan Türkiye'nin yerli kripto para borsası ABStocks'un merkezi Bodrum'a taşıyor.

Bu yıl Bodrum'da 1 milyar lira değerinde Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve projelerine imza atan AB Grup Holding aynı bölgeye teknoloji üssü kurmak için start verdi. 4 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen ABStocks'un merkezi de olacak teknoloji üssünde ağırlıklı olarak blockchain, nanoteknoloji, uzay madenciliği ve uzay turizmi alanlarında teknolojiler üretilecek. Merkezin mimarlığını ise uluslararası ödüllere sahip dünyaca ünlü isim Prof. Dr. Barbaros Sağdıç üstlendi.

Türkiye'nin yerli kripto para borsası ABStocks'un merkezini Bodrum'a taşıyacaklarını belirten AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, "Günümüzde teknoloji yatırımlarının ve çalışanlarının değeri hızla artıyor. Küresel şirketler en iyi teknoloji çalışanlarını kendilerine çekebilmek için yarış halinde. Bodrum'un bu anlamda da bir cazibe merkezi olabileceğine inanıyoruz. Bu kapsamda Türkbükü bölgesindeki gayrimenkul yatırımlarımızın hemen yanında yeni ve büyük bir arazi satın aldık. Bu arazi üzerine bölgenin en büyük teknoloji üssünü kuracağız. Burada blockchain teknolojileri başta olmak üzere birçok yenilikçi proje üreteceğiz. Türkiye'nin blok zincir ve dijital varlıklar alanında çok önemli potansiyeli bulunuyor. Biz bu teknolojiyi yerli imkânlarla da yazabilecek güçteyiz" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi