Odunpazarı Belediyesi’nden SMA hastalığı için psikolojik destek

Odunpazarı Belediyesi’nden SMA hastalığı için psikolojik destek

Odunpazarı Belediyesi, Gevşek Bebek Sendromu olarak bilinen SMA hastalarının ailelerine psikolojik destek vermeye başladı.Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarda, gönüllü eği


Tarih: 04.02.2019 15:03

Odunpazarı Belediyesi, Gevşek Bebek Sendromu olarak bilinen SMA hastalarının ailelerine psikolojik destek vermeye başladı.

Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalarda, gönüllü eğitimci Birgül Alpat ile 1 psikoloğun da aralarında bulunduğu Odunpazarı Belediyesi yetkileri, 4 SMA hastası çocuğun evini ziyaret etti. Ebeveynlerle konuşan yetkililer, ailelerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinledi. Ailelere psikolojik destek de sunan yetkililer, yaptıkları görüşmeler sonrasında bir rapor hazırlayarak Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a bilgi verecek.

Öte yandan Odunpazarı Belediyesi Başkanı Kazım Kurt, daha önce SMA hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için dernek kuran SMA hastası çocukların ailelerini makamında misafir ederek, SMA hastalığına karşı ailelerle birlikte mücadele edeceklerine dair söz vermişti. Başkan Kurt, gerçekleşen ziyaretlerde ailelerin yalnız olmadığını ifade ederek, “Odunpazarı Belediyesi olarak SMA hastaları ve ailelerine her zaman destek olacağız” diye belirtmişti.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Hayırlı cumalar! Yepyeni resimli, dualı, ayetli cuma mesajları ve sözleri

Erzincan'daki maden kazasında toprak altında kalan işçilerden birine daha ulaşıldı

Türkiye beşik gibi sallanıyor! Bir korkutan deprem de İzmir'de meydana geldi

Yüksekova'da otlanmak için meralara çıkan hayvanların muhteşem anları

Cuma ezanı vakti: 19 Nisan 2024 Van Cuma Namazı saat kaçta?

Van-Bahçesaray kara yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı! 3 drone havada imha edildi, tüm uçuşlar askıya alındı