Çankırılı öğrencilerden Mehmetçiğe selam

Çankırılı öğrencilerden Mehmetçiğe selam

Çankiri'da Eldivan Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrencileri, Avrupa Kod Haftası (codeweek) Kapsamında Düzenlenen Etkinlikte #barispinariharekatı Algoritmasını Yazarak Mehmetçiğe Selam Gönderdi.


Tarih: 17.10.2019 14:05

Çankırı’da Eldivan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Avrupa Kod Haftası (Codeweek) kapsamında düzenlenen etkinlikte #barispinariharekatı algoritmasını yazarak Mehmetçiğe selam gönderdi.

Çocukların kodlama becerisini desteklemek için Avrupa genelinde yapılan bir hareket olan Codeweek etkinliklerine 50’den fazla ülkeden katılım sağlandı. Kodlama ve programlamaya dair farkındalığın arttırılması, birlikte çalışmanın teşvik edilmesi ve kodlama kültürünün yaygınlaştırılmasını amaçlayan etkinliklere katılan Eldivan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, makarna yapmak, turşu yapmak gibi hayata dair birçok konuda algoritmalar yazarken Barış Pınarı Harekatı için de algoritma yazarak Mehmetçiğe selam gönderdiler. Algoritma basamaklarında "Sivilleri koru, teröristleri yok et ve sağ salim eve dön" gibi adımlara yer veren öğrenciler, Barış Pınarı Harekatı algoritması önünde asker selamı vererek tüm dünyaya mesaj verdiler.

Etkinliğe Eldivan Kaymakamı Ali İhsan Selimoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kaan Küçük, Eldivan Emniyet Amiri Can Tıkır ve Okul Müdürü Dinçer Işık katıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı