Danimarka’da aşırı sağcı siyasetçi Kur’an-ı Kerim’i yaktı

Danimarka’da aşırı sağcı siyasetçi Kur’an-ı Kerim’i yaktı

Danimarka’da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) Lideri Rasmus Paludan’ın Müslümanların yoğun yaşadığı semtte Kur’an-ı Kerim’i yakıp Müslümanlara küfür etmesi üzerine olaylar çıktı.


Tarih: 15.04.2019 20:09

Danimarka’da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) Lideri Rasmus Paludan’ın Müslümanların yoğun yaşadığı semtte Kur’an-ı Kerim’i yakıp Müslümanlara küfür etmesi üzerine olaylar çıktı.

Danimarka’da geçtiğimiz hafta ırkçılık yasasından yargılanan ve 14 gün hapis cezasına çarptırılan İslam karşıtı aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) Lideri Rasmus Paludan yine olay çıkardı. Paludan’ın dün Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Kopenhag’ın Nörrebro semtinde yaptığı provokasyon içeren eylemde semt adeta savaş alanına döndü. Polis koruması eşliğinde Blaagardsplads Parkı’nda Kur’an-ı Kerim yakıp Müslümanlara küfür eden ve aşağılayan Paludan, Müslüman gençlerin sert tepkisi ile karşılaştı. Gençlerin Paludan’ı koruyan polise patlayıcı madde ve taş ataması ile başlayan olaylar akşam saatlerine kadar devam etti. Çok sayıda aracın ve çöp bidonlarının yakıldığı olaylarda 3 kişi gözaltına alındı. Olayların büyümesi ile Rasmus Paludan’in eylemi son bulurken, halk Rasmus Paludan’ın istihbarat tarafından yönlendirildiğini öne sürdü. Olay yerinden polis aracı ile uzaklaştırılan Paludan eylemi tekrar yapmak için geri geleceğini söylerken, polis Paludan’a geçici eylem yasağı getirdi.

Başbakan Rasmussen’den tepki

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu şahıs anlamsızca eylemlerde bulunarak halk arasına fitne sokmaya çalışıyor. Sizlerden istirham ediyorum, kendisine şiddetle karşılık vererek prim yapmasına izin vermeyin” dedi.

Rasmus Paludan’ı koruma tedbirleri kapsamında devletin kasasından bu güne kadar 6 milyon ödenek verildiği açıklanırken, Danimarkalılar bu gereksiz harcamaya sosyal medyada adeta isyan etti.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı