Esenyurt’ta boşaltılan 40 bina vatandaşlar eşliğinde kontrol edildi

Esenyurt’ta boşaltılan 40 bina vatandaşlar eşliğinde kontrol edildi

İstanbul Esenyurt’ta boşaltılan 40 bina üzerindeki incelemelerini sürdüren ekipler, apartman temsilcileri ile dairelerde kontrollerini gerçekleştirdi. Yapılan incelmeler doğrultusunda binalarda kalınıp kalınmayacağına ilişkin akşam saat


Tarih: 28.04.2019 16:21

İstanbul Esenyurt’ta boşaltılan 40 bina üzerindeki incelemelerini sürdüren ekipler, apartman temsilcileri ile dairelerde kontrollerini gerçekleştirdi. Yapılan incelmeler doğrultusunda binalarda kalınıp kalınmayacağına ilişkin akşam saatlerinde bir açıklama yapılması bekleniyor.

İstanbul Esenyurt’ta 3 gün önce boşaltılan 40 binadaki daireler yetkililer ve polis ekipleri eşliğinde vatandaşlar tarafından kontrol edilmeye başlanıldı. Dükkan ve dairelerinin içerisine zabıta ve yetkililer eşliğinde giren vatandaşlar, kontrol ettikleri meskenlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti. Gergin bekleyişin sürdüğü sokak üzerinde her bir apartmandan bir temsilcinin daire ve apartmana girerek gerçekleştirdiği kontrolde 3 gün öncesine göre farklı bir çatlak ya da yarığın oluşmadığı öğrenildi. Kontrollerin tamamlanması ardından belediye ekipleri tarafından bir açıklama yapılması bekleniliyor.

“Merdiven boşluklarını ve tavanlarını kontrol ettim bir çatlak yoktu”

Çevredeki apartman sakinlerinden Didar Güzel, ekiplerle birlikte binanın içerisini kontrol ettiğini belirterek, “Binanın girişinden yukarıya kadar ben kontrol ettim. Binanın merdiven boşluklarını ve tavanlarını kontrol ettim ardından dairemi açtım baktım gözle görülür bir çatlak yoktu” dedi.

“Evimize gireceğiz diye tahmin ediyoruz”

Başka bir apartman sakini Serbay Terzi ise yapılan çalışmaların ardından apartmanların içerisinde bir çatlağa rastlanılmadığını ve evlerine gireceklerini tahmin ettiğini aktararak, “Apartmana girdik ilk önce temel girişlere baktık, ardından üst katlara çıktık. Binanın girişinde hasar var mı yok mu asıl baktıkları buydu. Bizim binanın girişinde bir hata yoktu herhalde evimize gireceğiz diye tahmin ediyoruz” diye konuştu.

“Herhangi bir çatlak yoktu”

Kapatılan sokak üzerinde dükkan sahibi olan Servet Ayna da sıkıntının en kısa zaman içerisinde çözülmesini isteğini söyleyerek “Dükkanın içerisinde baktılar. Herhangi bir çatlak yoktu. Bizler de bekliyoruz bir an önce işimizin başına dönmek için. Yarın hafta başı iş yapacağız. Bekliyoruz inşallah sıkıntı çözülür” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı