Harekat başladı! 9 Ekim 16:00

Harekat başladı! 9 Ekim 16:00

Günlerdir beklenen oldu, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki teröristleri temizleyecek harekâtı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından paylaştığı mesajla harekatı dünyaya ilan etti. Erdoğan'ın tweetinden dakika


Tarih: 09.10.2019 16:00

Türk jetleri saat 16.00'da Suriye'nin kuzeyindeki terör mevzilerini bombardımana tuttu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 16.10'da Barış Pınarı Harekâtı'nı resmen duyurdu.

19.05 : Anadolu Ajansı: Türk savaş uçakları Barış Pınarı Harekatı'nda 30 kilometre derinliğe girdi. F-16'lar Fırat Nehri'nin doğusunda yer alan Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedeflerini vurdu.

Bombardımanda Resulayn ilçesi ve bazı çevre köyler ile Derik ve Kamışlı ilçeleri kırsalındaki terörist unsurlar da vuruldu.

Terör örgütü YPG/PKK mensupları ise Türk savaş uçaklarının görüşünü kısıtlamak amacıyla lastik yakıyor.

18.45 : Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere, Almanya ve Fransa'nın çağrısı üzerine Barış Pınarı Harekâtı'nı görüşmek üzere yarın toplanacak.

18.30 : Milli Savunma Bakanlığı, harekatla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

"Fırat Kalkanı Harekâtı ve Zeytin Dalı Harekâtı’nda olduğu gibi, harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin ve harekât bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost ve müttefik ülke unsurlarının zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir."

18.25 : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler, BMGK, NATO, ABD, Çin, Rusya, Fransa, İngiltere ve İran'a Barış Pınarı Harekâtı'nın bildirildiğini açıkladı. Çavuşoğlu, Suriye'deki Şam rejimine de İstanbul'daki başkonsolosluğa verilen bir notayla operasyonun iletildiğini söyledi.

18.22 : İhlas Haber Ajansı: Mardin’in Nusaybin ilçesine Suriye’nin Kamışlı bölgesinden 6 top mermisi düştü. İlk belirlemelere göre ölen yada yaralanan olmadı.

18.15 : Demirören Haber Ajansı: Barış Pınarı Harekâtı'nın başlamasıyla İncirlik Hava Üssü'nde hareketli dakikalar yaşandı, ilk saldırının hemen ardından üsse dört Türk savaş uçağı ile bir nakliye uçağı iniş yaptı.

18.00 : NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygıları var. Korkunç terör saldırılarına maruz kaldı."

18.00 : Şanlıurfa Valiliği, sınır hattını Özel Güvenlik Bölgesi olarak ilan etti. Yazılı açıklamada, söz konusu kararın 8 Ekim itibariyle geçerli olduğu ve hudut hattını kapsadığı belirtildi.

17.55 : Almanya, İngiltere ve Fransa, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde operasyon başlatması üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

17.45 : Demirören Haber Ajansı: Suriye Kamışlı'dan teröristler tarafından ateşlenen bir roket, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bir binaya isabet etti. Bahçelievler Mahallesi'nde ölen ya da yaralanan olmazken, sınır hattındaki askeri birlikler terör mevzilerini top atışına tuttu.

17.40 : Tel Abyad'ın karşısında yer alan Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi.

17.35 : Demirören Haber Ajansı: Rasulayn ve Tel Abyad'daki hava saldırlarında 25 kilometre kadar içeri girildi. Terör örgütünün mühimmatı imha edildi.

17.30 : Anadolu Ajansı: YPG'li teröristlerin Suriye tarafından attığı iki havan mermisi Ceylanpınar ilçe merkezine düştü. Rasulayn'ın karşısındaki ilçede ölen veya yaralanan olmadı.

Tel Abyad'ın karşısındaki Akçakale'de ise sokaklarda mehter marşları duyuluyor.

17.15 : İhlas Haber Ajansı: Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, Irak da Suriye sınırına askeri takviye gönderdi. Çok sayıda askeri birliğin bölgeye gönderildiği belirtiliyor.

17.10 : Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından açıklama yaptı:

"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat’ın doğusunda #BarışPınarıHarekatı’na başladı."

16.50 : BBC'den Riam Dalati, bombardıman görüntülerini Twitter hesabından paylaştı.

16.50 : Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları, Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'dan patlama sesleri duyulduğunu ve dumanların yükseldiğini söylüyor.

16.45 : Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak bilgi verdi.

16.35 : Suriye Demokratik Güçleri (SDF) çatı ismini kullanan terör örgütü YPG, ABD ve koalisyondan Türk savaş uçaklarının bombardımanını durdurmak için Suriye'nin kuzeyinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesini istedi.

16.30 : CNN Türk: ABD'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak operasyonla ilgili bilgilendirildi.

16.20 : Erdoğan'ın Twitter mesajını 'acil' koduyla dünyaya duyuran Reuters haber ajansı, Türk yetkililere dayandırdığı haberinde hava saldırılarının topçu ateşiyle desteklendiğini aktarıyor.

Reuters, ayrıca terör örgütü YPG'ye ait mühimmat depoları ve mevzilerinin vurulduğunu belirtiyor.


16.10 : Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından operasyonun başladığını ilan etti.

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.

Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.

Barış Pınarı Harekatı ile,

Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz.
Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız.
Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız.

#BarışPınarıHarekatı'nda görev alan kahraman Mehmetçiklerimizin her birini alınlarından öpüyor, kendilerine ve bu harekatta Türkiye'yle birlikte olan tüm yerel destek unusurlarına muvaffakiyetler diliyorum.

Allah yar ve yardımcımız olsun."

16.00 : Türk savaş uçakları, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında yer alan Rasulayn'daki terör hedeflerini bombardımana tuttu. Hava saldırısı, televizyonların canlı yayınında izlendi.

16.00 : Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu başladı, gelişmeleri canlı blog olarak aktaracağız.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist öldürüldü

Van Gölü'nde av yasağı ve inci kefalinin üreme dönemi başladı

Gazze'de ölü sayısı yükselmeye devam ediyor

Burcu Güneş: Hiç estetiğim yok, botoks yaptırıyorum

Muş'ta inek kavgasında kan aktı: 1 ölü

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya ağır darbe! Çok sayıda terörist öldürüldü

Hadise yaz sezonunu açtı! Pozlarına beğeni yağdı