Kimlik yenileme son gün ne zaman? Kimlik değiştirme son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır?

Kimlik yenileme son gün ne zaman? Kimlik değiştirme son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır?

Kimlik yenileme son gün ne zaman? Kimlik değiştirme son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır?Milyonlarca vatandaş yeni kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidiyor. 2020 yılının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar kimlik de


Tarih: 06.12.2019 11:08

Kimlik yenileme son gün ne zaman? Kimlik değiştirme son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır? Milyonlarca vatandaş yeni kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidiyor. 2020 yılının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar kimlik değiştirme son gün ne zaman araştırması yapıyor.

Kimlik yenileme son gün ne zaman? Yeni kimlik kartına nasıl başvurulur soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Tüm gözler yeni kimlik kartı için son tarih ne zaman sorusunun cevabında. Peki, Kimlik yenileme işlemi ne zaman bitecek? İşte cevabı...

Kimlik kartı için başvuru nasıl yapılır? Kimlik kartı alabilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Çağrı Merkezinden (Alo 199) alınır.

Kayıp nedeniyle kimlik kartı taleplerinde, kişinin kimliğinde tereddüte düşülmesi veya kimlik kartı başvurusunda biyometrik verilerinin Biyometrik Veri Tabanında bulunmaması durumunda; anne, baba, eş, ergin kardeş veya ergin çocukların veya vasinin beyanı alınmaktadır.

Kişilerin bu yöndeki beyanı Kimlik Kartı Talep Belgesinde "Başvuran Kişinin İmzası" alanında kayıt altına alınmaktadır. Beyanda bulunacak kişilerin bulunmaması durumunda, kimlik tespiti yapılacak kişinin yerleşim yerinin bulunduğu yer mülki idare amirinin emri ile kolluk kuvvetlerince yapılacak soruşturmanın olumlu sonuçlanması halinde kimlik kartı başvurusu alınmaktadır. Bu yönde yapılacak soruşturmaların olumlu sonuçlanmaması ya da elde edilen bilgi ve bulguların yeterli görülmemesi, kişinin iddia ettiği kaydın sahibi olduğu hususunda tereddüde düşülmesi halinde; varsa anne veya babasından, anne ve babasının ölmüş olası halinde ise varsa kardeşlerinden, tıbbi rapora dayalı Türk mahkemelerinden alınmış anne/babası/kardeşleri olduğuna dair tespit kararı ibraz edilmedikçe kimlik kartı başvurusu alınmamaktadır.

KİMLİK YENİLEMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Sistemdeki fotoğraf altı ay öncesine ait değil ise ilgiliden son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenir ve biyometrik doğrulaması yapılarak kimlik kartı başvurusu alınır.

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı 22,50 TL

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli 22,50 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli 45,00 TL

Eski nüfus cüzdanı ve ehliyetlerin 2023 yılına kadar geçerli olduğu açıklandı. Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Balıkesir il merkezi ve İlçe Nüfus Müdürlüklerinde aşırı yoğunluk yaşandığı görülmektedir.

Yapılan araştırmalarda T.C. kimlik kartı başvurularının 2019 yılı sonunda sona ereceği, sürücü belgesi yenileme başvurularında da aile hekimlerinden alınan sağlık raporlarının 2020 yılı başından itibaren geçerli olmayacağı duyumlarından kaynaklı algının oluştuğu öğrenilmiştir. Söz konusu duyumlar asılsız olup, vatandaşlarımızın telaşlanmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır. Türkiye`de nüfus cüzdanlarının 2023 yılına kadar yenilenmesi hedeflenmektedir ancak mevcut nüfus cüzdanlarının geçerliliğini yitirdiğine dair herhangi bir son tarih ve yasal düzenleme bulunmamaktadır.

Mevcut nüfus cüzdanları süresiz olarak geçerlidir. Vatandaşların bu konuda daha sağduyulu davranmaları ve asılsız haberlere itibar etmemeleri gerekmektedir" denildi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi