Marketlerde ücretli poşet uygulaması başladı

Marketlerde ücretli poşet uygulaması başladı

Yeni yıl için en çok konuşulan konulardan biri olan ücretli poşet uygulaması bugün başladı. Vatandaşlar, marketlerde plastik poşetlerin tanesi 25 kuruştan satılmasından şikayet etti.


Tarih: 01.01.2019 12:17

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılında yayımlanan yönetmelikle ücretsiz olarak verilen plastik poşetlerin 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle artık tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme yapılmıştı. Plastik poşetlerin tanesi 25 kuruştan verilirken, marketlerin ekmek, şarküteri ve manav gibi bölümlerinde açıkta satılan ürünlerin hijyeninin korunması açısından plastik poşetlerin ücretsiz temini devam edecek.

“Eskiden 6 poşet alırken şimdi sayısını düşürdük”

Ücretli poşet uygulamasından şikayet eden Fatma Kaya, uygulamadan memnun olmadığını belirterek, “Evden gelenler yanında bir poşet getirir de dışarıdan gelenler için zor oluyor” dedi.

Kendisi de markette çalışan Ahmet Uğur ise, “25 kuruştan 4 tane aldık. Eskiden 6 poşet alırken şimdi sayısını düşürdük. Plastik poşet yerine başka bir şey bulunabilirdi, kağıt veya başka bir şey. Ben de markette çalışıyorum. Şimdi müşteri gelecek sürekli şikayet edecek, sıkıntı olacak” diye konuştu.

Uygulamayı değerlendiren bir başka vatandaş ise, “Bu poşetten şikayetçiyim. Çünkü aldığım ücretin karşılığında zaten fazlasını ödüyorum, bir de bunu ödüyorum parayla. Elinde poşet mi taşıyacak sokakta adam. Eskiden file vardı. Tamam bu da zararlı ama bunun da zararını düşünecekti” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı