Venezuela’da elektrik krizi sürüyor

Venezuela’da elektrik krizi sürüyor

Venezuela’da hükümet, elektrik tüketimini düzenlemek için üç günlük yeni bir enerji rejimi talimatı verdi. Programa göre okullarda dersler sadece öğlen saatlerine kadar yapılacak, çalışma saatleri ise sabah 08.00’den 14.00’e kadar o


Tarih: 22.04.2019 20:25

Venezuela’da hükümet, elektrik tüketimini düzenlemek için üç günlük yeni bir enerji rejimi talimatı verdi. Programa göre okullarda dersler sadece öğlen saatlerine kadar yapılacak, çalışma saatleri ise sabah 08.00’den 14.00’e kadar olacak.

Elektrik krizinin sürdüğü Venezuela’da Paskalya tatilinin sona ermesinin ardından Nicolas Maduro yönetimi, Pazartesi gününden Çarşamba gününe kadar elektrik tüketimini azaltmak ve ilerleyen dönemde daha fazla kesintileri önlemek için yeni bir enerji rejimini devreye soktu. Venezuela İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodriguez yaptığı açıklamada, özel bir program kapsamında okullarda derslerin sadece öğlene kadar yapılacağını, öğrencilerin ışık alan sınıflarda ders göreceğini ve mümkün olan en az miktarda elektrik harcanacağını ifade etti.

Programa göre iş yerlerinde ise işbaşı sabah 08.00’de başlayacak, öğleden sonra 14.00’de sona erecek. İş yerlerinin müdürleri ve yetkilileri enerjinin boşa harcanmamasından sorumlu olacak.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü