Fındık fiyatı haftayı 18,50 liradan kapatıyor

Fındık fiyatı haftayı 18,50 liradan kapatıyor

Fındık Tüccarı Ahmet Ergün, 'son Dönemde Fındık Fiyatında Yaşanan Yükseliş Eğilimi Yeni Haftada Da Devam Etti Ve Haftayı 18.50 Liradan Kapatıyor.'


Tarih: 08.11.2019 14:38

Giresun serbest piyasasında fındık fiyatı haftayı 18,50 liradan kapatıyor. Haftaya 17 liradan başlayan fındık fiyatı haftayı 1.50 liralık artışla 18,50 liradan kapatıyor.

Üreticilerin pazara fındık indirmediğini ifade eden Fındık Tüccarı Ahmet Ergün, “Son dönemde fındık fiyatında yaşanan yükseliş eğilimi yeni haftada da devam etti. Pazarda fındık 18.50 liradan alıcı buluyor. Serbest piyasada, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) Giresun kalite fındık alım fiyatını geçti. Ancak buna rağmen üretici pazara fındık indirmediği görülüyor. Bunun nedeni olarak ise üreticilerin 20 lira beklentisi olduğunu düşünüyorum. Pazara ürün inişi azaldı ve mevcut durumda talepler karşılanamıyor. Bu nedenle de fiyat yükselişi devam edecek gibi görünüyor. Serbest piyasada geçen haftayı 17 liradan kapatan fındık fiyatı bu haftayı ise 18.50 liradan kapatıyor. Gelecek yeni haftada ise fındık fiyatının yükselişini sürdüreceğini söyleyebilirim” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı