Aydın Efeler'deki deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Aydın Efeler'deki deprem tatbikatı gerçeği aratmadı

Aydın'da 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Efeler Belediyesi şantiye alanında deprem tatbikatı yapıldı.


Tarih: 03.03.2021 14:14

Şahin KANAT (Büyükşehir Medya) -

Aydın'da Efeler Belediyesi'nin katkıları ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin koordinesinde sivil savunma uzmanlığı şantiyesinde arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında senaryo çerçevesinde  Efeler'de deprem meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi'nden alınan ilk bilgilere göre Efeler Belediyesi şantiye alanında yıkık bir binanın olduğu ve içeride yaralıların olduğu bilgisi üzerine bölgeye nöbetçi AFAD ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaptığı incelemeler ardından enkaz alanına takviye ekip istendi. Olay yerine gelen AFAD, EFAK, UMKE ekipleri enkaz içinde 4 kişinin olduğunu belirleyerek hızla çalışmalar başladı.

3 YARALI 1 ÖLÜ ÇIKARILDI

Senaryo gereği enkaz içinde bulunan vatandaşları hızla çıkartmak için çalışma başlatan AFAD ve EFAK ekipleri yaralılara ulaşarak UMKE ekiplerinin sağlık müdahalesinde bulunması için güvenlik tedbirleri aldı. UMKE personelleri yaralılara enkaz altında ilk müdahaleyi yaparak ambulansla sevk etti. Enkaz içinde beton blokların arasında sıkışmış 1 vatandaşı da ölü olarak çıkarttı.

Deprem Haftası dolayısıyla gerçekleşen tatbikata Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 10 personel, Efeler belediyesi arama kurtarma ekipleri 7 personel ve Ulusal medikal kurtarma ekipleri 4 personel ile 1 enkazda çalıştı.  Öte yandan Aydın büyükşehir belediyesi itfaiye daire başkanlığına bağlı eğitim şube müdürlüğündeki uzman personeller temel yangın bilgisi ve yangın söndürme eğitimi verdi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı