Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar'dan 'soykırım' tepkisi

Bursa'da Gönüllü Kuruluşlar'dan 'soykırım' tepkisi

Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) İcra Heyeti Başkanı İbrahim Güney de, “Adalet, eşitlik ve hukuk üzerine kurulu tertemiz tarihimizi yalan ve iftiralarla lekelemeye kimsenin gücü yetmez” dedi.


Tarih: 26.04.2021 13:55

BURSA (İGFA) - ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüyor.  Bursa'da konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) İcra Heyeti Başkanı İbrahim Güney, adalet, eşitlik ve hukuk üzerine kurulu tertemiz tarihi yalan ve iftiralarla lekelemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

"Yüce kitabımız Kuran’da da belirtildiği gibi, 'Kim bir canı, başka bir cana ya da yeryüzünde fesat çıkarmasına karşılık olmaksızın öldürürse, bütün insanları öldürmüş gibi olur' ayetine iman etmiş bir millete soykırım gibi bir yaftalamayı yapmak en hafif tabirle edepsizliktir" diyen Başkan Güney, açıklamasında, "1915 Ermeni olaylarına, hiçbir hukuki dayanak olmadan, tarihi gerçekliklere aykırı bir şekilde siyasi kaygılarla sözde 'soykırım' demek tarihi gerçekleri saptırmaktır. Türk Milletinin geçmişinde hiçbir zaman soykırım olmadığını, her daim mazlumların yanında olduğunu herkes çok iyi biliyor. Bununla birlikte söz konusu ülkenin tarihinin de ne denli karanlık olduğunun herkes bilincinde. Bu vesile ile Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu olarak başta ABD Başkanı Biden olmak üzere, sözde ‘soykırım’ yalanını savunan herkesi bir kez daha en şiddetli bir şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verdi. 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı