Bursa'da 'Tabipler'den 1 Nisan anması

Bursa'da 'Tabipler'den 1 Nisan anması

Bursa Tabip Odası, TTB 72. Kongresi'nde alınan kararla anma günü olarak belirledikleri 1 Nisan dolayısıyla basın açıklaması yaptı.


Tarih: 01.04.2021 16:46

BURSA (İGFA) - Bursa Tabip Odası, COVID-19'da hayatlarını kaybedilen hekim ve sağlık çalışanlarını anma gününde basın açıklaması yaptı. Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan tarafından yapılan açıklamada, yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde söylenmeyenleri söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek yurttaşların sözü olmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlanmayan, uzun mesai saatlerinde, kötü çalışma ortamlarında, hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik" ifadelerini kullanan BTO Başkanı Türkkan, "Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp, sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bizlere yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken 395 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak, ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVID-19'un meslek hastalığı sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

Türkkan, "Meslek hayatları boyunca gösterdikleri özverinin kat be katını pandemi döneminde gösteren, COVID-19 salgınında aktif hekimlik yaparken hastalığa yakalanan ve tedavi sonrası yaşamını yitiren değerli hocamız Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettiğimiz 1 Nisan gününü TTB 72. Kongresi'nde aldığımız karar ile "COVID-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü" olarak belirlemiştik. Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız, onları toprağa değil sonsuzluğa uğurladığımızı her 1 Nisan'da belirtmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı