CHP ve KESK 1 Mayıs'ı kutladı

CHP ve KESK 1 Mayıs'ı kutladı

Aksaray CHP İl Başkanlığı ve KESK sendikası 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü kutladı.


Tarih: 30.04.2021 08:47

AKSARAY (İGFA) - Pandemi nedeniyle tam kapanma dolayısıyla 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü Aksaray'da iki gün önceden kutlandı.

Aksaray CHP İl Başkanlığı ve sendikaların düzenlediği program 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirildi. Programa CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, CHP il teşkilatı ve  üyeleri, KESK, Eğitim Sen sendika üyeleri ile  vatandaşlar katıldı. Topluluk adına konuşma yapan Eğitim-Sen Aksaray Şube Başkanı Mustafa Kemal Derin, Türkiye'nin dört bir yanında 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü için yan yana olduklarını belirterek, 10 yıldır dünya halklarına sınırsız bir emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik kriz, artan eşitsizlik, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunmayan bu düzen COVID-19 salgınıyla insanlığın geleceğini tehdit ettiğini söyledi.

1 Mayıs 2021'de yeni bir toplumsal sözleşme ve herkesi aşı hakkı mücadelesini büyütme çaresine dikkati çektiklerini ifade eden Derin, "Hastanelerin yoğun bakımları tamamen doluyken, resmi rakamlara göre her gün 300'ün üzerinde insanımızı kaybedip 100 kişiden en az birinin enfekte olduğu bilinirken, yapılması gereken akıl ve bilimin doğrultusunda hareket etmektir. Bugün tam kapanma diye sunulan önüne paketinde de işçi sınıfının ve halkın sağlığı değil sermayenin çıkarları korunmaya çalışılıyor. Çalışanların çoğunluğu işe gitmeye, insanlarımız ölmeye, sağlık emekçilerimiz tükenmeyi devam ediyor. Tam kapama dedikleri önlemlerde çalışanlar hastalanmaya, çalışmayanlar da açlığa mahkum ediliyor" diye konuştu.

Salgın koşullarında bile ülkenin tüm kaynakları bir avuç şirkete peşkeş çekildiğini ifade eden Derin, pandemi sürecinde sınıfsal eşitsizliklerin yanında toplumsal cinsiyet eşitsizliği derinleştiğini belirterek, "Salgından kadınların omuzlarına yıkılan hane içi iş ve bakım yükü artıyor. Kadına yönelik şiddet tırmanıyor. Kadınlar bir yandan işsizliğin, bir yandan kendimi de yaygınlaşan esnek çalışma biçimlerinin ve güvencesizliğin hedefi haline geliyor. Pandemi koşullarında kadınların güçlendirilmesi gerekirken, İstanbul sözleşmesi gibi kazanımlar iktidarın hedefi oluyor. Bu koşullar altında işimiz, aşımız ve sağlığımız için söyleyecek çok şeyimiz var. Emekçilerin umutlarını ifade edeceğimiz 1 Mayıs ımız var. Sağlık, güvenceli ve insanca yaşama hakkımız için yan yanayız. Taleplerimiz ve hedeflerimizi 1 Mayıs'ta bir kere daha haykırıyoruz. Herkese aşı, herkese gelir desteği sağlansın" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı