CHP’li Kemal Demirel’den Bakan Pakdemirli’ye ‘yangın uçağı’ mektubu

CHP’li Kemal Demirel’den Bakan Pakdemirli’ye ‘yangın uçağı’ mektubu

22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye mektup göndererek, devletin envanterinde 1 tane bile yangın söndürme uçağının bulunmamasını sorguladı.


Tarih: 05.08.2021 15:12

BURSA (İGFA) - Orman yangını çıkması durumunda bu yangını söndürmekle görevli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 1 tane bile yangın söndürme uçağının bulunmamasının yanı sıra yangın söndürme uçağı kiralayan Türk Hava Kurumu'nun da Bakanlığın düzenlediği yangın söndürme uçağı kiralama ihalesinden kasıtlı olarak devre dışı bırakılmasını bir kez daha gündeme taşıyan Demirel, Bakan Bekir Pakdemirli'ye THK envanterindeki aynı marka-model uçakların Avrupa da uçmaya ve yangın söndürmeye devam ettiğini hatırlattı.

Orman yangınlarında önceliğin ülkemize ve kamu kurumlarımıza ait uçakların kullanılmasına verilmesi gerektiğini kaydeden Demirel, “THK’nın yerine yabancı ülkelerden şimdiye kadar kiraladığınız yangın söndürme uçaklarına ne kadar para ödendi?"diye sordu.

22 ve 23'ncü dönem CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel'in gönderdiği mektubunda, gerekli tedbirler zamanında alınmış olsaydı çıkan orman yangınları bu denli yayılmayacağını öne sürdü. Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarında "Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok" dediğini anımsatan Demirel, "Göreve geldiğiniz günden buyana bu önemli eksikliği gidermek üzere yangın söndürme uçakları satın alma girişiminde bulundunuz mu? Bununla birlikte hükümetin bütçe kaynaklarından bakanlığa ait bir yangın söndürme filosu oluşturmayı talep ettiniz mi? Artan küresel ısınma ile birlikte orman yangınına yol açacak her türlü sebep ve sabotaj ihtimaline karşı İçişleri, Milli Savunma, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma bakanlıkları ile birlikte Acil Eylem Planı yaptınız mı? Orman muhafaza memurlarının sayısı yeterli midir? THK'ya ait yangın söndürme uçaklarının kiralanmama sebepleri nelerdir" şeklindeki soruları yöneltti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü