Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.


Tarih: 11.09.2021 15:28

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Burada Türkiye'nin yeni dünya düzenindeki beklenen konumuna yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanılan coğrafya üzerinden değerlendirme yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yaşadığımız coğrafyayı bin yıldır vatanımız yapmak için verdiğmiz mücadelenin emsali yoktur. Dünyanın en büyük devletlerini kurduğumuz bu coğrafya, son 2 asırdır da yine dünyanın en şedid saldırılarıyla karşı karşıya.

Anadolu topraklarını bize çok görenler, milletimizi buradan kazıyıp atmak için çok uğraştı. Kimi ağır kayıplara ve maliyetlere rağmen vatanımızı korumayı ve kendimize yeni bir gelecek inşa etmeyi başardık.

Tabi geçmişin gerçekçi muhasebesini yapmadan geleceğe sağlam adım atmanın mümkün olmadığını biliyoruz.

Millet olarak batının bugün ki güvenlik ve refah seviyesinin temelini oluşturan sanayi devrimini kaçırdığımızı görüyoruz. Daha doğrusu bizi can derdine düşürenler, bilinçli olarak bu sürecin dışında kalmamızı sağladılar.

Bugün kardeş coğrafyalar olarak bajtığımız yerler birer vbirer elimizden çıkarken, Biz üzerimize binen yükün ağrılığının altında tamamen ezilmemeye çalışıyoruz. İstiklal harbimizi zaferle sonuçlandırıp Cumhuriyeti kurmak suretiyle kendimize yeni istikamet belirledik ama rahat bırakılmadık.

Dünya bilgi ve teknoloji devrimini yaşarken biz tüm enerjimizi iç çekişmelerimize, mücadelemize harcadık. Dolayısıyla büyük sıçramayı kaçırdık.

Dünya şimdi yep yeni bir dönemin eşiğindedir. Küresel siyasi ve ekonomik güç dengeleri çatırdıyor. Bu çatırtı aynı zamanda yeni kurulacak küresel siyasi ve ekonomik sistemin de ayak sesleridir. Türkiye bu defa treni kaçırmayacak, hem de en ön tarafından hak ettiği yeri alacaktır.

Peki madem geçmişteki fırsatları hep kaçırdık veya kaçırmamızı sağladılar bu defa nasıl oluyor da böylesine özgüvenli konuşulabiliyor. Çünkü bu defa Türkiye, geçtiğimiz 19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi ve kalkınma alt yapısının üzerinde kendi iç meseleleriyle boğuşmaya değil, geleceğini inşaya odaklanmış durumdadır.

Artık eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, sanayiden ticarete, spordan sosyal desteklere kadar her alanda hedeflerini gerçekleştirmeye uygun zemine sahip bir Türkiye var. Ülkemizin dört bir yanını hizmetlerle donatarak ihtiyacımız olan alt yapıya kavuştuk."


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı