Denizli'de bu harita hayat kurtaracak

Denizli'de bu harita hayat kurtaracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi olası bir afet veya depremde vatandaşların güvenli toplanma ve geçici barınma alanlarını öğrenebilecekleri dijital haritayı erişime açtı. Denizli'de 19 ilçede, 154 nokta en yakın güvenli toplanma alanını


Tarih: 25.02.2021 11:28

DENİZLİ (İGFA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi olası bir afet ya da depremde vatandaşların güvenli toplanma ve geçici barınma alanlarını önceden öğrenerek bu noktalara ulaşımlarını kolaylaştırmak için hayat kurtaracak bir yatırıma imza attı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği çalışma ile kent merkezi ve 19 ilçede belirlenen 154 güvenli toplanma ve geçici barınma alanı dijital haritada erişime açıldı. Bilgisayar veya cep telefonu, tablet gibi akıllı cihazlardan ulaşılabilen https://adres.denizli.bel.tr/afetbilgisistemi/ adresinden Denizli genelindeki 154 afet sonrası toplanma alanı görülüyor. Sayfaya giren vatandaşlar bulundukları adresten, harita üzerinden ya da akıllı cihazlarının konum bilgilerinden faydalanarak kendilerine en yakın güvenli toplanma ve geçici barınma alanını tespit ediyor ve bu noktalara nasıl ulaşılabileceklerini dijital harita üzerinden sokak sokak yol tarifiyle birlikte görebiliyor.

"AKILLI ŞEHİR DENİZLİ"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir afet, deprem veya acil durum sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla vatandaşların tehlikeli bölgeden uzaklaşarak güvenli toplanma alanlarını önceden öğrenmelerinin ve afet sonrasında bu alanlarda bulunmalarının hayati önem taşıdığını söyledi. Bu kapsamda belirlenen afet sonrası toplanma alanlarını dijital bir haritada erişime açtıklarını anlatan Başkan Zolan, vatandaşların kendilerine en yakın güvenli toplanma ve geçici barınma alanını mutlaka önceden öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Zolan, teknolojik araçlarla, vatandaşların yaşam kalitesini artırmak ve daha sürdürülebilir güvenli bir şehir için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı