Denizli'nin kalbi Kaleiçi yenileniyor

Denizli'nin kalbi Kaleiçi yenileniyor

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip Kaleiçi Çarşısı'nda tarihi dokuya uygun yapacakları yenileme çalışması öncesi esnaf ile bir araya gelen Başkan Osman Zolan, projeyle tarihi çarşının kent ekonomisine ve turizmine daha fazla katkı sa


Tarih: 31.03.2021 18:51

DENİZLİ (İGFA)- Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin kalbi niteliğinde olan 800 yıllık geçmişe sahip tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda yapacakları düzenleme öncesi çarşı esnafı ile bir araya geldi. Başkan Osman Zolan, ahilik geleneğinin temellerinin atıldığı 800 yıllık geçmişe sahip Kaleiçi Çarşısı'nın dokusuna uygun yapacakları yenileme çalışması ile tarihi çarşının ekonomiye ve turizme daha fazla katkı sağlamasını amaçladıklarını söyledi.

İki etaptan oluşan Denizli Kaleiçi Muhtelif Sokakları Üst Örtü Projesi ve Cephe Sağlıklaştırma Projesi'ne kısa süre sonra başlayacaklarını anlatan Başkan Zolan, "Projeyle Kaleiçi'mizin bazı yerlerinin üzerinin kapanması, soğukta, yağmurda veya güneşte insanlarımızın alışverişine engel olmaması, sıkıntı çekmemesi ve siz değerli esnaflarımızın vatandaşlarımıza daha güzel hizmet verebilmesi için gayret ediyoruz. Tarihi çarşımız ecdadımızdan kalan bir güzellik ve miras. Kaleiçi Çarşımız olumlu bir şekilde gelişsin istiyoruz" dedi.

Denizli’ye kazandıracakları Denizli Kent Müzesi ile Kaleiçi Çarşısı'nın olumlu bir şekilde etkileneceğini ifade eden Başkan Zolan, bir an önce kazmayı vurup işlerinin başlamasını istediklerini söyledi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı