DEVA: “Müziğe saat sınırlaması ideolojik uygulamadır”

DEVA: “Müziğe saat sınırlaması ideolojik uygulamadır”

DEVA Partisi, müzikli mekânlara getirilen saat sınırlaması kararından acilen dönülmesini talep etti.


Tarih: 26.06.2021 10:39

ANKARA (İGFA) -Normalleşme sürecinde ekonomik desteğe en çok ihtiyaç duyanlardan biri olan müzik sektörüne ilişkin, 21 Haziran 2021 tarihli kabine toplantısında verilen 00.00 sonrası müzik yasağı kararına DEVA Partisi’nden itiraz geldi.

Müzikli mekânlara girişin HES kodu ve aşı şartıyla sağlanabileceğini belirtilen DEVA Partisi Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı M. Helûn Fırat, “amaç koronavirüs ile mücadele değil, fırsatı değerlendirip ideolojik uygulamaları hayata geçirmek” dedi.

"HUKUKA AYKIRIDIR"

Fırat, yaptığı açıklamada, geçim sıkıntısı yüzünden onlarca müzisyenin intihar ettiğini vurgulayarak bu kararınsektörü ve emekçilerini büyük bir çaresizliğe ve kaosa sürüklediğini belirtti. Toplumun ciddi kısmının aşılanmış olacağı 1 Temmuz itibariyle müzikli mekânlara çalışma saati sınırlaması getirilmesi hukuka aykırı olduğunu ifade eden Fırat, "Her şeyden önce Cumhurbaşkanı veya İçişleri Bakanı’nın müzikli mekânlara çalışma saati kısıtlaması getirme yetkisi yoktur. İl Hıfzıssıhha Kurulları'nın yetkisi ise salgınla mücadele kapsamında alınabilecek tedbirlerden ibarettir. Müzikli mekânlara girişin aşı ve HES kodu şartına bağlı tutulması mümkündür. Böyle yapılmayarak saat kısıtlaması getirilmesi müzikli mekân sahiplerinin anayasal hakkı olan çalışma hürriyetlerinin ölçüsüz bir biçimde sınırlandırılması anlamına gelmektedir" diye konuştu.

Fırat, “Amacın koronavirüs ile mücadele değil, fırsatı değerlendirip ideolojik uygulamaları hayata geçirmek olduğu “kusura bakmasınlar” ifadesiyle açıkça ortaya konmuştur” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü