Diyarbakır'da vaka alarmı

Diyarbakır'da vaka alarmı

Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, son 15 günde kentte artan Koronavirüs vaka sayıları nedeniyle “Aman Dikkat” uyarısında bulundu.


Tarih: 04.04.2021 16:54

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, salgın sona erene kadar belirlenen ve uygulaması oldukça basit olan maske, mesafe ve temizlik kuralına herkesin dikkat etmesinin önemine değinerek, şunları kaydetti: “Sevgili Diyarbakırlılar; Aman Dikkat! Maalesef, son 15 gün içinde, pozitif vaka sayımız yüzbinde 20’lerden yüzbinde 60’lara çıktı. Evet, havalar ısınıyor, herkes kendini dışarı atmak istiyor ancak, Hep beraber sağlığımızı korumalıyız.”

MAVİ MESAJ

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı’nın Koronavirüs salgınıyla ilgili il bazlı açıklamalarında, sarı kategoride orta riskli kentler arasında yer alan Diyarbakır’da, vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Salgının, kentte sosyal yaşamın kesintiye uğratmaması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu hatırlatmak amacıyla geçen hafta billboardlara “AMAN DİKKAT Mavi olmak için kurallara titizlikle uyalım” afişlerini aşan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşı, daha dikkatli davranmalarını sağlamak amacıyla el broşürleriyle bilgilendirecek.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi