Gaziantep obeziteye karşı mücedele başlattı

Gaziantep obeziteye karşı mücedele başlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşam için bireylerin davranışlarını geliştirmek, obeziteye karşı bilinçlendirmek ve vatandaşların sunulan sağlık imkanlarına kolay erişebilmeleri amacıyla “Geleceğimizi Sağlıkla Kuşat


Tarih: 09.04.2021 11:32

GAZİANTEP (İGFA)- Koronavirüs Salgını nedeniyle sağlıklı yaşamın önemi artarken, hastalığa karşı verilen ulusal mücadelede getirilen kısıtlamalar ve “Evde Kal” çağrısıyla insanların hareket alanları daraldı, obezite tehlikesi ortaya çıktı.

Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Daire Başkanlığı iş birliğinde Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nde “Geleceğimizi Sağlıkla Kuşatıyoruz” programı yapıldı.

Program, "sadece daha çok kişiyle ortak hareket etmek” ile değil, "daima yanlarında yer almak” hedefiyle spor ve egzersizlerle vatandaşları obeziteye karşı harekete geçirirken, kurulan doktor, diş hekimi, fizyoterapist, diyetisyen çadırlarıyla vatandaşların vücut analizleri yapılarak doktorlar tarafından değerlendirildi, alınan kan tahlilleri soğuk zincir bozulmadan laboratuvarlara ulaştırıldı. Öte yandan programa gelen vatandaşlar fizyoterapist kontrolünde spor eğitmenleri ile görüşerek bireysel spor programları oluşturuldu, ağız diş kontrolleri yapıldı. Etkinliğe katılan vatandaşların tamamının Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Birimi’nde takibi başlatıldı.

“İLK KEZ ZAYIF HALİMİ GÖRECEĞİM”

Programına katılan Yasemin Karaduman, daha öncesinde Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği obezite kamplarına katıldığını belirterek, “Gün içerisinde 7’de yürüyüşe çıkıyorduk, ara öğünlerimizi aldık, pilates ve spor yaptık. Egzersizlerimize devam ettik. Sabah akşam ölçümlerimiz yapıldı terapilere katıldım. Ben bugüne kadar hiç kilo verememiştim. Ama hocalarımız sayesinde bir adım atmış olduk ve belki ilk kez zayıf halimi göreceğim. Böyle bir uygulama belki Türkiye’de ilk yapılıyordur bundan dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e çok teşekkür ederim” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı