Gaziantep'te 100 güldüren proje

Gaziantep'te 100 güldüren proje

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara ve gençlere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, bilgiye ve kitaba erişimi kolaylaştırmak amacıyla Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel “100 Okula 100 Kitaplık”


Tarih: 12.04.2021 16:52

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Nisan Ayı Dönem Toplantısı’nın Birinci Birleşimi Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı. Meclisin gündeminde kültürel ve eğitsel faaliyetleri güçlendirmek adına Gaziantep’in kurtuluşunun 100’üncü yılına özel olarak hayata geçirilecek “100 Okula 100 Kitaplık” projesi yer aldı. Bu kapsamda şehrin muhtelif yerlerinde belirlenen okullara, kitaplık yaptırılarak okuma alışkanlığının artırılması sağlanacak.

"OKULLARA YAPILACAK KİTAPLIKLAR, ÖĞRENCİLERE YARAR GETİRECEK"

 Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip Koronavirüs’ün Türkiye’yi tehdit etmesinden bu yana kitaba olan alışkanlığın ve ulaşılabilirliğin artırılması adına çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Hem kütüphanelerimizi genişlettik hem de dijital kütüphanemizi kurduk. Dijital kütüphanemiz 22 bin kitapla hizmete başladı” diye konuştu.

Öte yandan meclisin bir diğer öne çıkan gündem maddesi ise kardeş şehir başlığı oldu. Gaziantep ile Sırbistan’a bağlı Novi Sad şehri, Güney Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne bağlı Lefkoşa, Ürdün Haşimi Krallığı’na bağlı İrbid arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması amacıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi protokol imzalayacak.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı