Google'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel doodle

Google'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel doodle

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Google'a doodle oldu! Kadınlar Günü nedir, neden kutlanır? İşte, Dünya Kadınlar Günü hikayesi...


Tarih: 08.03.2021 00:27

8 Mart Kadınlar Günü'nü Google unutmadı ve doodle yaptı. Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde anılmaya başlayan Kadınlar Gününde kadının haklarına, kadının toplumdaki önemine vurgu yapılır. Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında iki kız akrdeş tarafından gerçekleştirilmişti.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOODLE OLDU

Dev arama motoru Google, her özel günde olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günün'de de doodle yayımladı. Google'ı açan kullanıcılar en çok tercih edilen arama motorunun açılan sayfasında Kadınlar Gününe özel doodle'ı görebiliyor. Bu anlamlı güne özel video ile kullanıcılarını karşılıyor.

KADINLAR GÜNÜ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanıyor. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

A28 Şubat 1909'da New York'ta bir "Kadınlar Günü" düzenlendi. 1917'de Sovyet Rusya'da kadınlar oy hakkı kazandıktan sonra 8 Mart orada ulusal bayram oldu. Kadınlar Günü, 1967'de benimsendi. 1975'te Birleşmiş Milletler tarafından kutlanmaya başlandı. Günümüzde Dünya Kadınlar Günü bazı ülkelerde resmi tatildir.

Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında iki kız kardeş tarafından kutlandı. 1975 yılında "Birleşmiş Milletler Kadın On Yılı" ilan edildi. Türkiye de bu kapsamda yer aldığı için 1975 yılında Türkiye'de "Kadın Yılı Kongresi" yapıldı.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi