Kemal Demirel: "Çocuklar köylerinde okumalı"

Kemal Demirel: "Çocuklar köylerinde okumalı"

BURSA (İGFA) - Türkiye'de 1 milyona yakın öğrencinin taşımalı eğitimden dolayı 16 bine yakın köydeki okulların kapalı olduğunu belirten CHP'li Kemal Demirel, şartlar ne olursa olsun bu nedenle kapatılan köy okullarının mutlaka açılma


Tarih: 14.09.2021 16:43

BURSA (İGFA) - Türkiye'de 1 milyona yakın öğrencinin taşımalı eğitimden dolayı 16 bine yakın köydeki okulların kapalı olduğunu belirten CHP'li Kemal Demirel, şartlar ne olursa olsun bu nedenle kapatılan köy okullarının mutlaka açılması gerektiğini savundu.

Eğitimde tasarrufun olmayacağını belirten 22 ve 23. dönem Bursa Milletvekili Kemal Demirel, son yönetmelik değişikliğinden sonra köylerde yaşayan vatandaşlara Orhangazi ilçesine bağlı Karsak Köyü'nden seslendi. "Kapatılan köy okullarının açılması için ve ana, 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflara giden çocukların kendi köylerinde okumaları için yetkililere başvursunlar" diyen Demirel, "Şartlar ne olursa olsun kapatılan köy okulları yeniden açılmalı. En az bir öğretmen bulunmalı. Her köyde  andımız, İstiklal Marşımız okunmalı, bayrak törenleri yapılmalı ve Ulusal Bayramlarımız kutlanmalıdır. Kapatılan okullar açılana kadar mücadeleye devam edeceğim" diye konuştu.

Pandemi döneminde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mektup yolladığını anımsatan CHP'li Kemal Demirel, o mektupta özellikle bu konulara dikkati çektiğini belirtti.  Demirel, taşımalı eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilmesi yönünde çalışmanın olup olmadığının yanı sıra taşımalı eğitimden ötürü taşınan öğrencilerin ve ailelerin yaşadıkları psikolojik ve sosyal sorunların tespiti konusunda ne tür çalışmalar yapıldığı yönündeki sorulara da olumlu bir cevap alamadığını ifade etti.

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı