Malatya'da bayat ekmekler sokak hayvanlarına mama oldu

Malatya'da bayat ekmekler sokak hayvanlarına mama oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında önceden belirlenen alanlara bayat ekmek kutularından toplanan ekmekler ve mamalar bıraktı.


Tarih: 05.04.2021 16:50

MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediyesi ekmek israfının önüne geçmek için başlattığı ‘Bayat Ekmek Kutusu’ uygulaması ile topladığı ekmeklerin bir kısmını sokak hayvanlarına bir kısmını da yaban hayvanlarına yem olarak verdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin belirli noktalarında bulunan toplam 300 adet bayat ekmek toplama kutusunda günlük olarak yaklaşık 200 kilogram ekmek ekipler tarafından toplandı. Toplanan ekmekler ile temin edilen etler Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tabiat parklarına, çöp sahasına, hayvan barınağı, baraj Gölet’inin çevresi ile önceden belirlenen ve sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlara bırakıldı.

Özellikle pandemi süreciyle birlikte Lokanta ve restoranların paket servisine dönmesi ile birlikte beslenmede sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarını unutmayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri bu zorlu süreçte sokak hayvanlarının beslenmeleri için çalışmalarını aralıksız bir şeklide sürdüreceklerini ifade etti.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı