Malatya'da 'Horata' turizme kazandırılacak

Malatya'da 'Horata' turizme kazandırılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte gözde mesire yeri olan Horata'yı turizme kazandırmak amacıyla proje hazırladı.


Tarih: 19.02.2021 16:24

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya şehir merkezine olan yakınlığıyla ve doğal güzellikleriyle bilinen Horata’yı turizme kazandırmak için kolları sıvadı. Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte hayata geçirilecek projenin imzaları Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde atıldı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Genel Sekreter Yardımcıları Latif Okyay ve Mehmet Sığırcı ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, 2020 yılında ilan ettiğimiz bölgemizde turizm ve sanayi altyapısını geliştirmeye yönelik program kapsamında ‘Horata’nın Tanıtımı ve Turizme Kazandırılması’ projesinin Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışılacak üçüncü proje olduğunu kaydetti. Başta Malatya olmak üzere diğer illerde birçok alanda bölgenin istihdamını geliştirmeye, sosyal ekonomik refahını yükseltmeye ve yaşam kalitesini geliştirmeye yönelik faaliyetler yürüttüklerine dkkati çeken Genel Sekreter Yoğunlu, "Horata gerçekten şehir merkezine çok yakın eşsiz doğa güzelliklerine sahip. Ayrıca orada Çoban Dede Türbesiyle de çok önemli bir inanç merkezi. Bizler Büyükşehir Belediyesi ile birlikte buraya gelecek ziyaretçilerimizin çok daha fazla vakit geçirebilecekleri rekreasyon alanları ile yine inanç turizmiyle ilgili türbenin gerekli ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetler yürüteceğiz. Projemizi hazırlayan Büyükşehir Belediyemizin değerli ekibini tebrik ediyorum" diye konuştu.

“FIRAT KALKINMA AJANSI İLE GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYORUZ”

Malatya için yeni proje ve yatırımlara devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Horata’nın Tanıtımı Ve Turizme Kazandırılması Projesi” için emeği geçen tüm paydaşları kutladı. Başkan Gürkan, projenin Horata’ya ve turizme hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi

Dilan Polat ve Engin Polat'ın vergi suçlarına tahliye geldi! Yine de hapisten çıkamayacaklar

Gündüz ayrı gece ayrı güzel! Badem ağaçları çiçek açtı, Akdamar Adası güzelliğe büründü