Malatyalı iş adamlarına yatırımlarını anlattı

Malatyalı iş adamlarına yatırımlarını anlattı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, video konferans sistemi ile Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş ve üyeleriyle bir araya geldi.


Tarih: 22.02.2021 17:13

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MİAD'ın çevrim içi toplantısında dernek üyeleriyle buluştu. Gazeteci Vahap Munyar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda Başkan Gürkan, Büyükşehir'in hizmet ve yatırımları hakkında bilgiler aktardı.

Malatya’da her kesimine eşit hizmet ürettiklerini ve hizmet üretirken hiçbir ayrım yapmadıklarını belirten Başkan Gürkan, Türkiye’de en fazla yatırım yapan belediyenin Malatya Büyükşehir Belediyesi olduğunu kaydetti.

Malatya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından kullanılan bütün iş makinelerinin yenilendiğini anlatan Başkan Gürkan, "Altyapı çalışmalarında Doğu Kolektörü tamamlandı. Batı Kolektörü ve diğer altyapı çalışmalarıyla ilgili 12 arıtma tesisinin ihalesini gerçekleştirdik. Malatya’nın bir kütüphanesi yoktu şu anda Malatya’ya bir kütüphane kazandırıyoruz. Vagon Onarım Fabrikası için Kızılay ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde burada üç fabrika inşa ediliyor. Tekstil Fabrikası, Prefabrik konut üretim fabrikası ve lojistik merkez şu anda çalışmalar son aşamasına geldi" dedi.

Yatırımlara yönelik çalışmaları da anlatan Başkan Gürkan, "Yimpaş binasının da yeniden Malatya’ya kazandırılması için ihalesini gerçekleştirdik. Beydağı kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma bedeli olarak yaklaşık 40 milyon lira bedeli ödendi ve ihalesi gerçekleştirildi. Kuru Kayısı Lisanslı Soğuk Hava Deposu 14 milyon Euro’luk bir yatırım oda bitme aşamasına getirildi. Şire Pazarı Projesi yaklaşık 600 milyonluk bir yatırım ihalesi gerçekleştirildi. 5 bin kişilik Kapalı Spor Salonu ve Jimnastik Salonu'nun ihalesini gerçekleştirdik. Fuarcılık Merkezi'nin ihalesini gerçekleştirdik çalışmalar tamamlanma aşamasına getirildi. Ekmek ve Yemek Fabrikaları’nın yapımı ile ilgili ihaleleri gerçekleştirdik. Fidancılar Sitesi'nin ihalesini gerçekleştirdik ve yapımı son aşamaya geldi. Buğday Pazarı ihalesi gerçekleştirildi. İnderesi Tabiat Parkı tamamlandı 3 bin 700 dönüme çıkarıldı. İnderesi Tabiat Parkı içerisinde 250 kişilik gençlik kampının ihalesini yaptık. Cumhuriyetimizin 100 yılına yetiştirmek için çalışmalarını başlattığımız 300 dönümlük Cumhuriyet Parkımızın çalışmaları sürüyor" dedi.

Başkan Gürkan, bu hizmetleri gerçekleştirirken Büyükşehir Belediyesi olarak bir santim yer satışı yapmadan 4 bin 100 dönüm yer tahsisi yaptıklarını anlattı. Ayrıca çöpten de elektrik üretimi yaptıklarını belirten Gürkan, tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yönündeki çalışmalarını da paylaştı.

Başkan Gürkan konuşmasının ardından MİAD Yönetim Kurulu üyelerinden gelen soruları da cevapladı. Son olarak bir teşekkür konuşması yapan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a vermiş olduğu bilgilerden ve yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

 


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı