Malatyalı komşular birbirine sahip çıkıyor

Malatyalı komşular birbirine sahip çıkıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Melekbaba Mahallesi Semt Konağı’nda mahalle sakinleriyle ‘Mahallelik Kültürü’ programı gerçekleştirildi.


Tarih: 01.04.2021 18:12

MALATYA (İGFA)- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Mahallelik Kültürü’ programı Melekbaba Mahallesi Semt Konağı’nda gerçekleştirildi. Mahalle sakinleriyle programda konuşan Melekbaba Mahalle Muhtarı Ali Demir, Büyükşehir Belediyesi’nin Melekbaba Mahallesi için yaptığı çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Muhtar yaptığı konuşmalarında mahallelerine yönelik istek ve taleplerde de bulunarak, Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ve ekibine ilgilerinden dolayı teşekkür etti. 

“KOMŞULUK BİR BİRİNE SAHİP ÇIKMAKTIR”

Başkan Gürkan, komşuluk ilişkilerinde olumlu ortamların oluşması, sevginin barışın, hoşgörünün ve paylaşmanın çoğalması için Mahallelik Kültürü Projesi’nin çok önemli olduğuna dikkat çekti. "Komşu komşusunu tanımazken birbirleriyle akraba gibi oldular ve kaynaşma olgusu oluştu" diyen Gürkan, "Bizler bu mahallelik fikrini ortaya attığımızda Türkiye Projesi dedik. Komşuluk birbirine sahip çıkmaktır. Ama sen sahiplenmezsen sizi de kimse sahiplenmez. Komşularımıza ve komşuluk ilişkilerimize güzel bir şekilde devam edelim. Dolayısıyla kanaat önderlerimiz, muhtarlarımızla, buradaki komşularımızla bir adım atalım. Komşumuz hasta ise ona gitme noktasında, bir derdi veya problemi varsa onu çözme noktasında bir güven duygusu oluşturalım. O güven atmosferi içerisinde komşuluk ilişkilerimizi, mahallelik kavramını eğer Türkiye Projesi haline getirmek istiyorsak bizlerinden üzerine büyük yükümlülükler düşüyor. Bunu somut örneklerle, tespitlerle insanlara anlatmak durumundayız" dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu iller hariç her yer güneşli! Meteoroloji hava durumu tahminleri il il yayınladı

En güzel 23 Nisan mesajları! Farklı, yeni ve resimli çocuk bayramı sözleri

Survivor bitti! Aşıklar tatilde hasret gideriyor

Büyük değişiklik! Van Büyükşehir'de atamalar yapıldı: İşte yeni gelen isimler

Van Kalesi'nin zirvesindeki cami restore edilip yeniden ibadete açıldı

Kandil'in partisi belediyeyi alınca ilk iş Türk bayraklarını kaldırttı

Bitlis'te operasyon! Silah ve mühimmat ele geçirildi