Van Büyükşehir’de HDP’li Özgökçe’den ilk icraat; Personel sürgünü

Van Büyükşehir’de HDP’li Özgökçe’den ilk icraat; Personel sürgünü

Ekranlarda ve seçim çalışmalarında nazik tavırları ile dikkat çeken HDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde, intikam duygusu ile personel sürgünlerine başladı.


Tarih: 12.04.2019 23:30

Ekranlarda ve seçim çalışmalarında nazik tavırları ile dikkat çeken HDP’li Van BüyükşehirBelediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde intikam duygusu ile personel sürgünlerine başladı. 

BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’DAN OLAĞANÜSTÜ HAL UYGULAMASI
Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Bedia Özgökçe Ertan görevi devralmasının ardından yayımladığı ilk genelgeyle, her türlü mal ve hizmet alımını ikinci bir emre kadar durdurdu. Personel izinlerini kaldırdı ve izindeki personeli de göreve çağırdı.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerine ve VASKİ, BELVAN ve MAVİKENT A.Ş. başta olmak üzere bağlı kuruluşlara dağıtılan genelgede şu ifadelere yer verildi: 
10.04.2019 göreve başlama tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi, genel müdürlükler ve bağlı şirketlerinde her türlü ödeme, harcama, ihale, doğrudan temin, mal ve hizmet alımı, personel alımı, araç kiralama, alım, satım, gayrimenkul kiralama, alış, satış, vb. tüm işler ikinci bir emre kadar durdurulmuştur.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi VASKİ Genel Müdürlüğü'nde, belediyeye bağlı tüm şirketlerde çalışmakta olan işçi, memur, şirket elemanı personelinin izinlerinin kaldırılması, izinli olan personelin görev yerine tekrar çağrılması konusunda gereğinin yapılmasını rica ederim."

İZİNDEKİ PERSONELİ SÜRGÜN YAPMAK İÇİN Mİ ÇAĞRILDI?
Göreve başlar başlamaz izindeki personelin de görev yerlerine çağrılmasını isteyen HDP’li Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, seferberlik ilanı gibi bir karar ile izindeki personeli görev yerlerine çağırma nedeni merak konusu oldu?

HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, izindeki personeli görevlerine; İş mevsiminin başlaması ve Van’a hizmet seferberliği başlatmak için mi, yoksa sürgüne göndereceği personele sürgün kararlarını tebliğ edebilmek için mi çağırdı?

HDP’Lİ ÖZGÖKÇE İKİNCİ GÜNÜNDE PERSONELSÜRGÜNÜ BAŞLATTI
Göreve başlar başlamaz intikam duygusu ile hareket etmeye başlayan HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, Kayyum döneminde göreve başlayan Van Büyükşehir Belediyesi personelini, çalıştıkları birimlerden ilgisi olmayan birimlere sürgün etmeye başladı.

Kayyum döneminde personelin görev yerlerinin niteliklerine uygun şekilde değiştirilmesine sürgün diyerek tepki gösteren HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, göreve başlamasının ikinci gününde intikam sürgününe imza atarak, demokrasi insan hakları özgürlük ilkeri ve eşitlikten uzak, ayrımcılık yapan bir yönetim anlayışı sergileyeceğini gösterdi.

Bu kadar küçük hesaplar yapan Bedia Özgökçe Ertan'dan Van'ın büyük sorunları için çözüm üretmesi beklenebilir mi sorusu zihinlerde oluştu?

HDP’Lİ BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN’IN İLK İNTİKAM SÜRGÜNÜ
Günün ilk sürgünü Van Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nde yaşandı. Basın Yayın Müdürü ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç’i Makina İkmal Daire Başkanlığı emrine sürgüne gönderen HDP’li Bedia Özgökçe Ertan, aynı birimde muhabir olarak çalışan gazetecilerin bir kısmını da İtfaiye Daire Başkanlığı emrine sürgün etti.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı