Ve mevsimin ilk karı yağmaya başladı! İşte yurttan kar manzaraları

Ve mevsimin ilk karı yağmaya başladı! İşte yurttan kar manzaraları

Türkiye`nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.


Tarih: 25.10.2018 13:07

Düzce'de gece geç saatlerde başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Fenerbahçe tesislerinin bulunduğu Topuk Yaylası'nda etkili olan kar yağışı çam ağaçlarını beyazlarla kapladı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu'da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış, sabah saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Bolu'nun önemli turizm merkezlerinden birisi olan Kartalkaya mevkiinde etkili olan kar yağışı çam ağaçlarını beyazlarla kapladı.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ`da kar kalınlığı zaman zaman 20 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 5 derece olarak ölçüldüğü zirveye jandarma ekipleri zincirsiz çıkış izni vermiyor. Uludağ`da dün geceden beri etkili olan kar yağışı zirveyi beyazlara bürüdü. Meteoroloji yetkilileri kar kalınlığının 14 santimetre olduğunu açıklasa da, yer yer kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşıyor.

Kocaeli'nin kayak merkezi olan Kartepe'ye mevsimin ilk karı düştü. Marmara Bölgesi'nde etkisini gösteren soğuk hava sonrasında Kocaeli'ye mevsimin ilk karı düştü. Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kartepe'ye mevsimin ilk karı düştü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir'e `soğuk hava' uyarısının ardından kent genelinde hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Özellikle sabah saatlerinde etkili olan soğuk havayla karşılaşan İzmirliler oldukça şaşırdı.

Manisa'nın bin 517 metre yüksekliğindeki Spil Milli Parkı'na Ekim ayında kar yağdı. Şehir merkezinde hava sıcaklığı 3 dereceye kadar düşerken, karla buluşan Spil Dağı`nda kart postallık görüntüler oluştu.

Balıkesir`in Dursunbey, Kepsut, Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Balıkesir`in Dursunbey, Sındırgı, Kepsut ve Bigadiç ilçelerinin yüksek kesimlerinde bulunan kırsal mahalleler sabaha karşı yağan kar sonucunda güne beyaz örtü ile uyandı.

Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde kar yağışı ve sis zaman zaman etkili oluyor. Van-Bahçesaray karayolu üzerinde bulunan 3 bin rakımlı Karabet Geçidi`nde dünden buyana etkili olan kar yağışı ve sis zaman zaman trafiği olumsuz etkiliyor.


Abone Ol 

Moskova'da konser salonuna silahlı saldırı! Onlarca ölü ve yaralı var

Başkan adayı Oflas: Birlikte yöneteceğiz

E-fatura kontör zorunlu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte Van mitingine katılan kişi sayısı

Satışlar arttı! Fiyatı değişiyor ama kilo yerine gramla almaya devam ediyorlar

Bakan Işıkhan sinyali vermişti! Emeklilik sisteminde 1 milyon kişi ilgilendiren düzenleme yolda

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Mor ile beyazın uyumu: Çiğdem çiçekleri kar altında açtı