10 katlı 2 bina saniyeler içerisinde yerle bir oldu

Hatay, 2 büyük depremde en çok yıkım alan iller arasında bulunuyor. Ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, 10 katlı 2 bina saniyeler içerisinde yerle bir oldu.


Tarih: 29.10.2023 11:01

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Antakya, enkazın büyük kısmının kaldırıldığı ilçelerden birisi. İlçenin Günyazı Mahallesi’nde 10 katlı 2 bina dinamit yardımıyla yıkıldı. Patlama ile yıkım anını vatandaşlar, meraklı gözlerle takip etti. Binanın yıkımı sırasında herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Binaların yerle bir olması ise saniye saniye görüntülendi.

 

deprem hatay


Bölgeye çok katlı bina yapılmasına tepki gösteren Nevzat Şahin, “Yapılan bunca emeğe, harcanan bunca paranın karşılığı bu olmamalıydı. Müteahhitlerin dikkatli ve işini güzel yapması olması lazım. Böyle bir yerde ölüm yaşanmadı ama yaşanabilirdi. Yapılacak şey çoktu ama yapılmadı. Bu günden sonra devletimizin buna önlem alması lazım. Yüksek kat doğru bir şey değil. Hele de böyle bir zeminde yapılması normal değil” dedi.


Anahtar Kelimeler: hatay deprem bina yıkım
Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler