81 ilin okullarında aynı görüntü! Öğrencilerden şehitlerimiz için saygı duruşu

81 ilin okullarında aynı görüntü! Öğrencilerden şehitlerimiz için saygı duruşu

Irak'ın kuzeyinde şehit düşen 9 askerimiz için yurt genelindeki bütün okullarda öğrenciler, şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.


Tarih: 15.01.2024 09:38

Türkiye’ye şehit ateşi düştü.

 

Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit bölgesinde 9 kahraman Türk askeri şehit oldu.

 

9 acı haber 9 haneye ulaşırken, Türk Silahlı Kuvvetleri şehitlerimizin kanını yerde bırakmadı.

 

Bölgelerde operasyonlar tüm hızıyla sürerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den bir açıklama geldi.

 

Bakan Tekin, Türkiye’deki tüm okullarda terör örgütlerine karşı yapılan operasyonda şehadet makamına erişen askerler için saygı duruşu ve bayrak töreni yapılacağını söyledi.

 

Bakan Tekin, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak en genel amacımız çocuklarımızı Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Bu idrakle Pençe-Kilit Harekat bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları ali olsun" ifadelerini kullandı.

 

saygı duruşu

 

Okullarda saygı duruşu

 

Türkiye'nin dört bir yanında öğrenciler, ders başı yapmadan önce şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu.

 

Okul idarecileri, Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunduklarını belirterek, “Bugün yurt genelinde bütün okullarımızda şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunuşuyla derslerimize başlayacağız. Tabii buradaki asıl amaç maddi ve manevi değerlerimizin yanı sıra milli birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzu bütün dünyaya göstermektir. Sevgili öğrenciler, kıymetli gençler, geleceğimizin teminatı diye sürekli sizlere seslenmekteyiz. Geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Terörün dini, dili ve ırkı yok bunu bilin. Terör, emperyalist, faşist, komünist ve siyonist ülkelerin ve bu zihniyette olan insanların yeryüzünün cenneti olarak bilinen şu Anadolu yarımadasını ve burada yaşayan insanları ele geçirmek için sarf ettikleri büyük bir çabadır. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor ve şehit ailelerimize Allah’tan sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.


Abone Ol 

Sinan Engin canlı yayında sandalyeden düştü! Stüdyo kahkahalara boğuldu

Ataması yapılacak öğretmen sayısı ve branş dağılımı belli oldu

Bahçesaray'da kar yağışı etkili oldu! Vatandaşlar çatılarını kardan temizledi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı! Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Terör örgütü PKK/DEM'li Van dahil birçok belediyeye kayyum geliyor

Terör örgütü propagandası yapan Abdullah Zeydan, belediyeyi terör merkezine dönüştürüyor

Tek tek yakalanıyorlar! 1 Mayıs'ta polisimize saldıranlar tutuklanıyor