Allah rahmet eylesin! Van

Allah rahmet eylesin! Van'ın eski Valisi Hikmet Tan hayatını kaybetti

Van'da 2003 ve 2004 tarihleri arasında Valilik yapan Hikmet Tan, rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da tedavi görüyordu. Tan, 82 yaşında hayatını kaybetti.


Tarih: 30.03.2023 00:07

09 Şubat 2003 tarihinden 13 Eylül 2004 tarihine kadar Van Valisi olarak görev yapan emekli Vali Hikmet Tan, 82 yaşında Ankara'da hayatını kaybetti.

 

Merhum Hikmet Tan’ın cenazesi 30 Mart 2023 Perşembe günü İçişleri Bakanlığı önünde Saat 11.00’de yapılacak törenin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camiinde kılınacak öğle namazının ardından defnedilecek. 

 

HİKMET TAN KİMDİR?


1941 Şırnak doğumlu olan Hikmet Tan, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Şebinkarahisar kaymakam vekilliğinin ardından Türkoğlu, Tekman, Foça, Erbaa, Çerkezköy, Altındağ, Osmangazi(Bursa) ve Tirebolu kaymakamlıkları yapan Tan, Van ve Adıyaman valilikleri yaptı.

 

Hikmet Tan aynı zamanda Bursa Devlet Tiyatrosu Müdürü Arzu Tan Bayraktutan ve televizyon dünyasının tanınan ismi Erkan Tan'ın babasıydı.

 

SUİKAST GİRİŞİMİ


02 Temmuz 2004 tarihinde Van Valisi olarak görev yaparken, makam aracının valiliğe ulaşmasına ramak kala, uzaktan kumandalı bombalı saldırı yapılmıştı. Olayda, dört kişi hayatını kaybetti,  Vali ve korumaları yara almadan kurtulmuşlardır. Saldırıyı, PKK terör örgütü üstlenmişti.


Abone Ol 

Editör

Yusuf Hamdi Akyüz


Van'da mide bulandıran olay! Ekmeğin içinden plastik eldiven çıktı

Para hareketliliği dudak uçuklattı! Ekipler 20 ilde eş zamanlı düğmeye bastı, 74 kişi gözaltında

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı