Tarih: 30.12.2022 19:07

Amerikalı yapımcıyı dolandıran şebeke üyelerinden 5’i tutuklandı

Facebook Twitter Linked-in

Amerikalı sinema yapımcısı Lori Etta Taub’u 3 milyon dolar dolandıran ve bu sabah saatlerinde mahkemeye çıkarılan şebekenin 5 üyesi tutuklanırken, 4’ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Aralarında Nijerya uyruklu bir kişinin de bulunduğu dolandırıcılık şebekesi, sosyal medya üzerinden tanıştıkları ABD uyruklu sinema yapımcısı Lori Etta Taub’u 3 milyon dolar civarında dolandırarak sırra kadem basmıştı. Taub’u yatırım yapma vaadiyle dolandıran şebeke, düzenlenen operasyonla çökertilmiş, ilk aşamada biri Nijerya uyruklu 4 kişi İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Polisi tarafından gözaltına alınmıştı.
3 milyon dolar (yaklaşık 56 milyon lira) civarındaki dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebekeye yönelik operasyonun devamında gözaltı sayısının 9’a yükseldiği öğrenilirken zanlıların bu sabah erken saatte adliyeye sevki gerçekleşti.
Adliyeye sevk edilen 9 şüpheliden kendisini “Alex Quin” olarak tanıtan C.A.E.’nin de aralarında bulunduğu 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dolandırıcılıkla suçlanan 2 şüpheli serbest bırakılırken, diğer 2 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —