Çocuklar “atık uzmanı” oldu

Çocuklar “atık uzmanı” oldu

Çankaya Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle “Atık-Geri Dönüşüm Bilim Okulu” projesi ikinci kez hayat buldu.İlki geçen sene yapılan projenin yeni “atık uzmanları” göreve hazır. Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kont


Tarih: 02.05.2019 12:21

Çankaya Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğiyle “Atık-Geri Dönüşüm Bilim Okulu” projesi ikinci kez hayat buldu.

İlki geçen sene yapılan projenin yeni “atık uzmanları” göreve hazır. Çankaya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Yönetim Birimi ile Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü arasında başlatılan çalışmanın ikincisi, Çankaya Belediyesi Yüzüncüyıl Çankaya Evi’nde gerçekleştirildi. Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Gerçek’in öncülüğünde Hacettepe Üniversitesi Atık Yönetimi Topluluğu öğrencileri tarafından verilen eğitime bu yıl Türk-İş Blokları İlkokulu öğrencileri katıldı. İki gün süren proje kapsamında 50 minik öğrenciye atık ve geri dönüşümün ne olduğu ve önemi ile ilgili bilgilendirme sunumu, origami örneklerinin yapımı, istasyonlarda öğrenme çalışmaları bilimsel bakış açısıyla uygulamalı olarak anlatıldı. İki saat süren eğitimlerin ardından öğrencilere atık uzmanı belgeleri dağıtıldı.

Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor

Ülke şokta! Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Van Valisi Ozan Balcı, koyunlarla kuzuların buluşmasını izledi

Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğünü yine ertelendi

Başakşehir'de bomba alarmı! Az kalsın patlayacakmış: Olay yerinden ilk görüntüler