Yıldızlar Mamak’ta yetişiyor

Yıldızlar Mamak’ta yetişiyor

Cumhuriyet Tarihinin İlk Sanat Durağı Musiki Muallim Mektebi (mkm) Geleceğin Sanatçılarını Yetiştirmeye Devam Ediyor. Belediye, Verilen Kaliteli Sanat Eğitimi Sayesinde Her Yıl Çeşitli Üniversiteler Ve Devlet Konservatuarlarına Öğrenci Y


Tarih: 11.09.2019 12:22

Mamak Belediyesi, gençlerin hayallerine kavuşmasına yardımcı oluyor.

Cumhuriyet tarihinin ilk sanat durağı Musiki Muallim Mektebi (MKM) geleceğin sanatçılarını yetiştirmeye devam ediyor. Belediye, verilen kaliteli sanat eğitimi sayesinde her yıl çeşitli üniversiteler ve devlet konservatuvarlarına öğrenci yerleştirme iddiasını başarıyla sürdürüyor. Konservatuvarda verilen sanat eğitimiyle bu yıl da Türk Müziği Konservatuvarına 18, Türk Din Musikisi Tarihi Bölümüne 6, Müzik Öğretmenliği Bölümüne 3 ve halk oyunları sınavlarında başarılı olan 26 öğrenci olmak üzere toplamda 53 öğrenci çeşitli üniversitelerin konservatuvar bölümlerine yerleşti.

MKM kurslarının bir eğitim yuvası olduğunun altını çizen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Binlerce çocuğumuz konservatuvarımızda sanatla buluşuyor. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yeteneklerini ortaya çıkartarak geleceğe çok iyi hazırlıyoruz. Bir eğitim yuvası olan kurslarımızda sanatın tüm dallarına yer vererek gençlerimizi yetiştiriyoruz. Yolları açık olsun, başarılar diliyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Abone Ol 

Yağmur yağacak mı? Meteoroloji'den uyarı: Hava durumu tahminleri il il yayınlandı

Van'dan yurt dışına bitki kaçırmaya çalışanlara 2 milyon 322 bin 846 lira ceza kesildi

Van'ın taze otlu peyniri satışa sunuldu! Ortalama fiyatı dudak uçuklattı

Centro muzlu gofret yasaklandı mı? Merak edilen konuya açıklama geldi

Bu nasıl değişim! Songül'ün son halini görenler tanıyamadı

Muş'ta evlatları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin nöbeti sürüyor

Bitlis'ten muhteşem manzaralar! Güzeldere menderesleri büyülüyor